's Heeren Loo Zorggroep

's Heeren Loo biedt in het hele land zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling voor mensen met Hersenletsel.  

Hoe kunnen we mensen met niet-aangeboren hersenletsel helpen?

  • Psychische verwerking

Mensen die worden getroffen door niet-aangeboren hersenletsel doorlopen verschillende fases van rouw. Want je leven verandert in één klap volledig. Dat roept allerlei emoties op: verdriet, boosheid, angst en mogelijk depressie. Ook je partner, kinderen en/of ouders moeten het verwerken. Want alles is anders: het samenleven, de relatie en de intimiteit.

  • Revalidatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel moeten van alles opnieuw leren. Wat precies, dat hangt af van de ernst en aard van het letsel. Misschien heb je problemen met taal en spraak, met bewegen, oriënteren en concentreren. Ook gedragsproblemen komen voor.
De revalidatie kan lang duren; vaak jaren. De ernst en de plek van het letsel in de hersenen bepaalt de mate waarin je kunt herstellen. Er is dus veel doorzettingsvermogen nodig, net als steun en begrip van je omgeving.

  • Een fijne woonplek

Iedereen woont graag zelfstandig thuis. Na de revalidatie is dat vaak weer mogelijk. Heel soms is terugkeer naar huis niet meer mogelijk. Ook dan is het belangrijk dat mensen wonen in een omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen en zelfredzamer kunnen worden.

Wonen kan ook bij ’s Heeren Loo. Bijvoorbeeld in een normale woonwijk, samen met andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel. En met passende begeleiding, zoals verpleging en verzorging. Wonen kan ook in een woongroep, op of buiten een woonzorgpark van ’s Heeren Loo.

  • Dagbesteding

Door heel Nederland hebben we dagbestedingslocaties. We kijken naar wat jouw partner of familielid kan en wil leren. We bieden activiteiten die passen bij zijn of haar mogelijkheden en talenten. Ook het stimuleren van zintuigen kan een doel zijn, net als vrijwilligerswerk. De een heeft behoefte aan individuele begeleiding, de ander aan begeleiding in een groep. Het aantal uur dagbesteding verschilt per persoon. En als het mogelijk is, gaan we op zoek naar een fijne werkplek, in samenwerking met een jobcoach.

Contact

Heeft u een vraag over gezondheid of gedrag? Wilt u begeleid wonen of wilt ambulante begeleiding bij u thuis? Of wilt u meer weten over werk of dagbesteding? U kunt ons altijd mailen of bellen: 0800 – 3 55 55 55.

Aanbod van deze aanbieder

Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel of een chronische neurologische ziekte is niet altijd gemakkelijk.
Onder begeleiding wonen in een prachtig woonzorgpark in Ermelo. Je wordt omgeven door groen. Het prachtige Veluwemeer is dichtbij.
Je bent net terug van de dagbesteding en kijkt nog even tv met je huisgenoten. Je begeleider komt binnen.
Vol enthousiasme loop jij naar het station. Vandaag is weer een dag dat jij mag laten zien hoeveel passie je hebt voor je werk.
's Heeren Loo De Noorderbrug is ruim 50 jaar specialist voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, doofheid met complexe problematiek, een chron
Werk je graag buiten in de (moes)tuin en met dieren? Kom dan eens kijken bij boerderij Makandra.