Adelante volwassenrevalidatie - Hoensbroek

Adelante volwassenenrevalidatie & arbeidsreïntegratie maakt deel uit van Adelante. De zorg van Adelante richt zich op onderzoek, behandeling en advies op het gebied van complexe en algemeen specialistische revalidatiegeneeskunde voor volwassenen, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen, audiologie en communicatie en arbeidsreïntegratie.

In het kenniscentrum van Adelante wordt onderzoek verricht, gewerkt aan
zorgvernieuwing en verbetering van behandelmethoden.

De ruim 1000 professionals van Adelante zijn werkzaam in Hoensbroek,
Valkenburg a/d Geul, Heerlen, Maastricht, Venlo en Blerick. Daarnaast is Adelante actief in de poliklinieken van ziekenhuizen en in de ambulante begeleiding.

Naast algemene revalidatie, als je bijvoorbeeld een beroerte hebt gehad, heeft Adelante ook cognitieve revalidatie. Cognitieve revalidatie behandelt de niet-lichamelijke, niet direct zichtbare gevolgen van hersenletsel. Dit zijn de stoornissen in de cognitieve functies en emoties en de gevolgen daarvan voor uw gedrag. Cognitieve functies zijn hersenfuncties zoals de aandacht, het geheugen, het planmatig handelen, de waarneming en de taal. Na een hersenletsel kunnen deze functies verstoord zijn. Ook kunnen er emotionele stoornissen ontstaan. Dat leidt tot beperkingen in uw gedrag en mogelijk in uw zelfstandigheid als u weer wilt gaan wonen, werken, met mensen omgaan, autorijden en andere dagelijkse activiteiten die u voor uw hersenletsel zonder problemen ondernam.  

De stichting Hersenschudding geeft aan dat er ook PCS of Post Commotioneel Syndroom behandeld wordt. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.