Behandeling voor kinderen met hersenletsel - Pluryn

 

Bram valt van de schommel en is vijftien minuten buiten bewustzijn. Na een opname in het ziekenhuis keurt een arts hem medisch goed. Zes jaar later krijgt Bram onverklaarbare gedragsproblemen. Niemand denkt meer aan die ene val.

Ieder jaar krijgen in Nederland ongeveer 12.000 kinderen van 0-14 jaar een hersenletsel. Deze cijfers komen uit een onderzoek uit 2009. Hersenletsel kan ontstaan door ziekte of een ongeval: bijvoorbeeld een verkeersongeluk, ernstige val op het hoofd, hersenbloeding of hersentumor. De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen verschillen:

  • veel vergeten
  • snel afgeleid zijn
  • moeheid
  • somber zijn
  • snel boos worden
  • moeite met taal en leren

Maar één ding is zeker: het leven is niet meer hetzelfde als daarvoor. 

Gezinsbehandeling (IAG)

Je kind heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en (gedrags-)problemen. Maar als ouder wil je het liefst dat je kind thuis blijft wonen. Dan biedt hulp thuis met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) uitkomst. Een gezinsbegeleider informeert jou en je kind over wat NAH is, wat de gevolgen zijn en hoe ermee om te gaan. Verder kijkt de begeleider hoe hij de vaardigheden van jullie kind kan vergroten. En hoe het op school gaat. Is het nodig, dan zoekt de begeleider aangepast onderwijs.

Weten of gezinsbehandeling je verder kan helpen?

Meer weten?
Verstuur een maildownload de folder

BrainSTARS

BrainSTARS is een programma voor ouders. Hiermee leer je het gedrag van kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) beter begrijpen. En hoe je het positief verandert. Het programma vergelijkt onder meer de ‘gewone’ ontwikkeling van een kind met dat van jouw kind dat hersenletsel heeft opgelopen. Je bespreekt met de gezinsbegeleider waar je kind last van heeft. En hoe je daarmee omgaat. Dat bespreek je aan de hand van ‘sterren’. 
BrainSTARS zorgt voor rust in het gezin, meer NAH-kennis en zelfvertrouwen, (h)erkenning en bevestiging. Ook is het fijn om als ouder praktische informatie te krijgen. Want daarmee kom je als gezin zichtbaar verder.

Meer weten?
Verstuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.