Dagbesteding De Stekkenkamp - Saxenburgh Groep

Dagcentrum de Stekkenkamp in Ommen ligt op een steenworp afstand van het centrum van Ommen, het zorglandgoed ligt in een fraaie natuurrijke omgeving met karakteristieke gebouwen.

Geheugenstoornissen komen niet alleen maar voor bij ouderen. Ook jongere mensen kunnen getroffen worden door niet-aangeboren hersenletsel (NAH), restverschijnselen van een CVA, de ziekte van Alzheimer, Korsakov of Pick of zelfs door een burn-out. Wanneer de klachten zo hevig zijn dat ze het dagelijks functioneren beïnvloeden, kan deelname aan een dagvoorziening een goede oplossing zijn.

Juist voor jongeren is de gang naar een verpleeg- of verzorgingshuis vaak een schrikbeeld. De omgeving spreekt niet echt aan, het leeftijdsverschil met overige deelnemers is te groot en men heeft andere behoeften op het gebied van activiteiten en contacten. Dagcentrum De Stekkenkamp kan hiervoor de oplossing zijn. Het dagcentrum is gevestigd in een eeuwenoude boerderij die deel uitmaakt van landgoed De Stekkenkamp. Dit landgoed ligt in een schitterend natuurgebied even buiten Ommen en ademt een sfeer van rust en ruimte. De boerderij is huiselijk ingericht en wordt verwarmd door middel van stoere houtkachels. Op het gezellige terras is het aangenaam toeven en in de bossen rond het landgoed kan uren worden gewandeld.

Het accent ligt op lotgenotencontact, gezelligheid en een divers en breed activiteitenaanbod. Dit varieert van huishoudelijke- of technische werkzaamheden, sporten en verschillende creatieve activiteiten tot geheugentraining en muziek. Samen met u ontwikkelen wij een programma dat is gebaseerd op uw persoonlijke vaardigheden, wensen en indicatie. U wordt begeleid door professionals vanuit de Saxenburgh Groep met ruime ervaring op gebied van zorg en welzijn, bijgestaan door enthousiaste en deskundige vrijwilligers. Eveneens vanuit de Saxenburgh Groep kunnen er op consultbasis andere professionals zoals artsen, fysiotherapeuten of verpleegkundigen ingezet worden.

Klik hier voor een impressie gemaakt in opdracht van LZUW Enschede over de Stekkenkamp: Bezig buiten huis.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.