Dagbesteding Woonzorgcentrum Amandelhof - Cedrah

Dagbesteding

Woont u zelfstandig, maar heeft u soms behoefte aan wat gezelschap? Heeft u vanwege ouderdomsproblemen moeite met uw dagstructuur, of wilt u uw mantelzorger ontlasten? Of bent u in afwachting van een plaats in het woonzorgcentrum? Dan bent u van harte welkom op de dagbesteding! De deelnemers van de dagbesteding zijn ingedeeld op een vaste dag of op vaste dagen en worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers. Als u een indicatie voor zorg met verblijf heeft, dan is de dagbesteding daar een onderdeel van.

De dag begint met gezamenlijk koffiedrinken, waarna diverse activiteiten worden aangeboden die aansluiten op uw interesses. Daarbij kunt u denken aan creatieve activiteiten, bakken en koken, geheugentraining en spellen. In de middagen kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals handwerken, Bijbeluur, weeksluiting, voorleesmiddag of bewegen voor ouderen.

Hoe komt u aan deze dienst?
Dagbesteding kan onderdeel zijn van een zorgprofiel. Ook kunt u een indicatie voor dagbesteding aanvragen bij de gemeente. Daarnaast kan dagbesteding particulier ingekocht worden. Informatie hierover kan worden opgevraagd bij de klantadviseur.

Kosten
U betaalt een eigen bijdrage, afhankelijk van het inkomen en een deel van het eigen vermogen. De eigen bijdrage wordt door CAK berekend. Op www.hetcak.nl kunt u een voorbeeldberekening maken. Klik hier voor de reguliere kosten wanneer dagbesteding particulier wordt ingekocht. Het vervoer voor de dagbesteding moet apart worden aangevraagd bij de WMO.

Op welke locaties bieden wij deze dienst?
d’Amandelhof te Capelle aan den IJssel
Beth San te Moerkapelle
Eben-Haëzer te Middelburg                                                                                                          

Hebron te Nieuwerkerk (tijdelijk; alleen ter overbrugging tot opname)
Nebo te Zwijndrecht
Rehoboth te Goes
Uitzicht te Vlaardingen