Fysiotherapie - Fysiotherapiepraktijk De Molen

Persoonlijk

Wij zijn een dynamische praktijk met een enthousiast en gedreven team van fysiotherapeuten. Persoonlijke aandacht voor u en uw klacht staan bij ons bovenaan, ook als de revalidatie wat langer duurt.

Dit alles vindt plaats in een ontspannen maar professionele setting zodat iedereen zich op zijn gemak kan richten op zijn of haar herstel.

Centraal

Onze praktijk is gevestigd in Medisch Centrum Molenzoom, heeft ruime behandelkamers en oefen-/trainingsfaciliteiten en is uiteraard volledig rolstoeltoegankelijk.

De praktijk is centraal gelegen in de gemeente Houten op loopafstand van bus- en treinstation.

Multidisciplinair

Wij zitten met meerdere disciplines in één pand welke o.a. Huisartsen, Ergotherapie, Huid- oedeem therapie, Podotherapie, Diëtiek en Psychologen verenigt in een multidisciplinaire samenwerking.

Hierdoor onderhouden wij nauwe contacten met huisartsen en de andere zorgverleners binnen en buiten medisch centrum Molenzoom.

MS, Parkinson en CVA zijn neurologische aandoeningen van heel verschillende oorsprong en met uiteenlopende gevolgen. Maar bij alle drie de aandoeningen is het zenuwstelsel op enige wijze aangetast. De zichtbare en onzichtbare gevolgen hebben een grote impact op de betrokkene en zijn omgeving.

Neurologische revalidatie: Waarom bij De Molen?

Fysiotherapie De Molen staat in de regio al jaren bekend als dé praktijk wat betreft neurologische revalidatie. De praktijk is volledig ingericht om te revalideren, met een statafel, loopunit, motomed, rolstoelroeier, loopbrug, brede behandelbank en een loopband met lage opstap. De praktijk is uiteraard rolstoeltoegankelijk.

Maar misschien nog wel belangrijker is de persoonlijke begeleiding die wij bieden. De therapeut is continu, in samenspraak met u, op zoek naar de beste behandeling. Ook als de revalidatie wat langer duurt.

Wij geloven dat multidisciplinaire samenwerking de zorg beter maakt. Daarom is de Fysiotherapie De Molen aangesloten bij de multidisciplinaire netwerken Parkinsonnet en een CVA netwerk. In ons pand is ook Ergotherapie Houten gevestigd, waar wij veelvuldig mee samenwerken.

Neurologische revalidatie: Behandeling

De fysiotherapeut kan u helpen op het gebied van vermoeidheid, het opbouwen en onderhouden van conditie en spierkracht, het verbeteren van uw mobiliteit en balans en het verminderen van spasticiteit. Ook kan de fysiotherapeut u nieuwe technieken aanleren om dagelijkse activiteiten zoals fietsen en traplopen, makkelijker te kunnen uitvoeren.

De behandeling vindt bij voorkeur plaats in onze praktijk, maar bezoeken aan huis zijn ook mogelijk.

Voor mensen met de ziekte van Parkinson bestaat bij Fysiotherapie De Molen de mogelijkheid om te trainen in een groep van maximaal 4 patiënten. De training duurt een uur en is gericht op loopvaardigheden, beweeglijkheid van de gewrichten te onderhouden, balansoefeningen en algehele conditie. In principe kan elke Parkinsonpatiënt deelnemen aan de groep, mits u binnenshuis zonder loophulpmiddel kunt lopen. Indien dit niet mogelijk is adviseren wij een individuele fysiotherapiebehandeling.