Geriatrische revalidatie - De MARQ - Zevenbergen

Een beroerte heeft vaak veel impact. Van de een op de andere dag wordt u patiënt en verandert er van alles zonder dat u daar nu zelf zoveel invloed op heeft. U vraagt zich wellicht af wat er gebeurd is, of u weer helemaal de oude zult worden en wanneer u weer naar huis kunt, want dat wilt u graag. Gewoon weer uw hobby uitoefenen, tuinieren of plezier maken met de (klein)kinderen.

Gelukkig staat u er niet alleen voor. De huisarts, een team van deskundigen in het ziekenhuis en uw familie staan u bij. Zodra u er klaar voor bent, kan het een vervolgstap zijn om te revalideren bij De MARQ in Breda, Etten-Leur of Zevenbergen.

Bij De MARQ kennen we de gevolgen van een beroerte. Het team werkt intensief samen om u een revalidatieprogramma op maat te bieden. De gevolgen die u ervaart van de beroerte, uw eigen wensen en uw persoonlijke doelstellingen vormen het uitgangspunt voor dit programma. Alles draait om u!

U kunt rekenen op de expertise van o.a. onze fysiotherapeut, ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen etc. Zij werken samen met u en betrekken ook uw naasten bij de revalidatie, wat een grote pré is voor als u weer naar huis gaat.

U revalideert in een prettige omgeving waarin u aangemoedigd wordt om stapsgewijs wat meer te doen in uw eigen tempo. Alles is therapie bij de MARQ. En er wordt niet alleen gekeken naar het nu, maar ook naar hoe we kunnen voorkomen dat er later problemen ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding.

Ons team maakt een oefenkaart speciaal op maat voor u. Dat geeft houvast en helpt om zelf te blijven oefenen, ook buiten de fysiotherapie. Revalidatie na een beroerte is een intensief leerproces. Denk aan opnieuw leren spreken, kleine stukjes lopen, opstaan, zitten, in- en uit bed gaan, zelfstandig naar het toilet kunnen of traplopen. En als u weer wat verder hersteld bent zelfstandig een kopje koffiezetten, het bed opmaken of een wandelingetje maken buiten. De MARQ biedt u een veilige omgeving om hiermee te oefenen onder deskundige begeleiding.

De MARQ schept de eerste voorwaarden om zo verantwoord mogelijk weer terug naar huis te gaan. Thuis gaat de revalidatie verder. Natuurlijk wordt u bij De MARQ hierop goed voorbereid. Ook wordt er gekeken welke ondersteuning u nog nodig heeft zoals hulp bij het aankleden of bij het innemen van medicatie. Ons team helpt u mee om de thuiszorg en revalidatie na uw verblijf bij De MARQ te organiseren. Zo maken we samen na uw beroerte meer mogelijk!

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.