Lotgenotencontact en dagbesteding - Dagcentrum ’t Trefpunt - Noorderbreedte

Gezelligheid en goede begeleiding voor mensen met geheugenproblemen

’t Trefpunt is een kleinschalig dagcentrum van Noorderbreedte voor mensen met geheugenproblemen uit de gemeente Leeuwarden. Een plek voor diverse leeftijden waar niks moet en waar veel mag. Woont u zelfstandig en vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? U bent van harte welkom voor ontspanning, gezelligheid of activiteiten. Wij luisteren graag naar uw verhaal en naar wat u prettig vindt. Wat maakt uw dag waardevol? We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. In ’t Trefpunt is elke dag een deskundige zorgmedewerker aanwezig.

Voor wie is het dagcentrum?

De mensen die bij ’t Trefpunt komen hebben geheugenproblemen, zoals (beginnende) dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Er is deskundige zorg aanwezig voor mensen die naast geheugenproblematiek ook te maken hebben met een lichamelijke beperking.

Er kunnen verschillende redenen zijn om u aan te melden bij dagcentrum ’t Trefpunt.
Een paar voorbeelden:

  • U heeft behoefte aan sociale contacten, gezelligheid en activiteiten.  
  • U heeft zich aangemeld voor een verpleeghuis en wilt tot u daar gaat wonen graag begeleiding.
  • U bent klaar met uw verblijf in het ziekenhuis of verpleeghuis. U mag naar huis, maar heeft behoefte aan begeleiding.
  • U heeft ondersteuning nodig bij dagelijkse activiteiten en structuur.
  • U wilt uw mantelzorger wat ontlasten.

Invulling van de dag

Samen zorgen we voor een plezierige invulling van de dag. Er zijn vaste tijden voor koffie, thee en de lunch. U kunt kiezen uit diverse activiteiten, zoals werken in de houtwerkplaats. Ook is er allerlei schilder- en knutselmateriaal aanwezig en in de tuin worden groenten, fruit en kruiden verbouwd. U kunt meehelpen met het klaarmaken van de lunch, boodschappen doen, huishoudelijke klusjes uitvoeren en de parkieten verzorgen. Het mag allemaal, maar het hoeft niet. Of u meedoet aan een activiteit bepaalt u zelf. Ook is er ruimte om zelf met ideeën te komen. Natuurlijk is er ook voldoende mogelijkheid voor ontspanning, denk aan het lezen van een krant of even uitrusten op een lekkere luie stoel.

Meer informatie

Om u aan te melden voor ’t Trefpunt heeft u een indicatie vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) of Wlz (Wet langdurige zorg) of PGB met vervoersindicatie nodig.

Wilt u meer weten over uw aanmelding, neem dan contact op met de klantenservice van Noorderbreedte: 058 – 280 30 30. U kunt ook een mail sturen: klantenservice@nb.nl.

Wilt u meer weten over dagcentrum ’t Trefpunt? Kom gerust langs of neem contact met ons op.  

Dagcentrum ‘t Trefpunt
058 – 28 88 210

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.