Nieuw Kerkelanden - Hilverzorg

Behandeling Niet Aangeboren Hersenletsel

In Nieuw Kerkelanden krijgt u de begeleiding en behandeling van een gespecialiseerd HilverZorg behandelteam. Niet aangeboren hersenletsel wordt veroorzaakt door hersentrauma of een hersenaandoening. Dit letsel zorgt voor een breuk in de levenslijn en leidt bij het ouder worden vaak tot uiteenlopende stoornissen en complexe zorgvragen. Bij bewoners met hersenletsel zijn de algemene regelfuncties van het brein verstoord, vaak worden er problemen ervaren bij: aandacht, geheugen, planning, organisatie en probleemoplossing. Het leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel, het aanleren van vaardigheden en compensatiestrategieën, staan centraal. Vanuit een op maat gemaakt plan wordt na een observatieperiode de behandeling gestart. De behandeling in het expertisecentrum is er op gericht de kwaliteit van leven van ouderen met NAH te verbeteren, maar uiteindelijk ook te ondersteunen bij achteruitgang.

Als het thuis lastig wordt om uw dag in te vullen door geheugenproblemen, dan kunt u terecht bij onze Centra voor Ontmoeten & Dagzorg. Voor dagzorg waarbij ook behandeling wordt geboden kunt u terecht op ons Dagcentrum Zonnehoeve. In overleg met onze medewerkers krijgt u een programma aangeboden dat aansluit bij uw interesses en mogelijkheden.

Wanneer u niet meer zelfstandig kunt wonen, vindt u bij HilverZorg verschillende mogelijkheden om te kiezen voor een andere woonvorm. In Hilversum zijn woondienstencentra waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Voor welke locatie u ook kiest, bij HilverZorg kunt u rekenen op een gastvrije en veilige woonomgeving én op de zorg die bij u past.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.