Wonen en dagbesteding Aleida Kramer - Saxenburgh Groep

Zorgcentrum Aleida Kramer ligt in de mooie omgeving van de regio Coevorden: een gemeente die rust, ruimte en een prachtige natuur biedt. Zowel zorgcentrum Aleida Kramer, als onze dagvoorzieningen in Coevorden, liggen op loopafstand van het gezellige winkelcentrum.

 

Video Aleida Kramer bekijken>

Wonen in Aleida Kramer staat voor een kleinschalige, vertrouwde woonomgeving met de zorg en begeleiding die u als cliënt nodig heeft, waarbij kwaliteit van leven voor u en uw familie voorop staat. Wonen in zorgcentrum Aleida Kramer is geschikt voor ouderen die intensieve zorg en veel bescherming nodig hebben, die ernstig dement zijn en niet thuis kunnen wonen.

Als u nog zelfstandig thuis woont maar wel behoefte hebt aan meer grip en een bepaalde dagindeling, kunt u ook bij ons terecht. Aleida Kramer biedt daarnaast groepsbegeleiding. De therapieën zijn er op gericht om u als (wijk) bewoner activiteiten, gezelschap of behandelingen te bieden die uw eigen algemene dagelijkse handelingen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie, logopedie maar ook psychosociale en maatschappelijke begeleiding zijn.

In overleg met u en uw familie, huisarts en eventueel mantelzorgers bieden wij u deze zorg en behandeling aan. Het zorg- en behandelteam bestaande uit bijvoorbeeld: de specialist ouderengeneeskunde, Eerst-Verantwoordelijke-Verzorgende, psycholoog en fysiotherapeut stelt u met uw familie het persoonlijke zorg- en behandelplan op, dit wordt vastgelegd in een zorgleefplan. Dit zorgleefplan vormt de basis van alle zorg.

Afdelingen en kamers
Iedere cliënt beschikt over een eigen kamer. De kamers zijn, gedeeltelijk, gemeubileerd. In de praktijk betekent dit dat er een hoog- laag bed aanwezig is, een nachtkastje en een kledingkast. Verder wordt u de mogelijkheid geboden om de kamer zelf in te richten met persoonlijke eigendommen zoals kleine meubels, foto’s en accessoires, waardoor de huiselijkheid en herkenbaarheid voor de bewoners
voorop staat. Zorgcentrum Aleida Kramer is klein en overzichtelijk en bestaat uit drie afdelingen, de Pronkakker, de Koppelpaarden en de Hoefslag.

Bekijk de visie op Ouderenzorg; Locatietypering Aleida Kramer hier.