Wonen met zorg - de Stuwwal - InteraktContour

Als je hersenletsel hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt bij bepaalde dingen. Overzicht houden over het huishouden is lastig of het aan- en uitkleden lukt je niet alleen. Jij en de mensen om je heen denken na over een belangrijke vraag: hoe kun jij het beste wonen? InteraktContour biedt verschillende mogelijkheden. Wat het beste bij je past en waar je ook voor kiest: medewerkers van InteraktContour helpen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wat is er mogelijk?

Klik hier voor alle mogelijkheden: Wonen met hersenletsel - 24-uurszorg

Bekijk ons actuele aanbod in de provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht hier: Direct beschikbaar 

  • Wonen op een woonlocatie
  • Wonen met een Volledig Pakket Thuis (VPT)
  • Zelfstandig wonen in de buurt van een woonlocatie
  • Logeren

De Stuwwal

De Stuwwal in Zwolle ligt midden in een groene woonwijk, aan de rand van Hanzestad Zwolle. Het is een gespecialiseerde woonlocatie, want hier wonen en leven jongeren en jong volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking.

In de samenleving

De jongeren en jong volwassenen die bij de Stuwwal wonen staan letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. Ze groeien op in een normale omgeving vlakbij school, vrienden, werk en familie. Thuis opgroeien en daarna zelfstandig gaan wonen, is door de intensieve zorgvraag vaak geen optie. Bij de Stuwwal leren mensen met een meervoudige beperking alle aspecten van zelfstandig wonen. En ontwikkelen ze zich in een warme en vertrouwde omgeving met deskundige medewerkers dichtbij.
 
De Stuwwal ligt in de wijk Aa-landen in Zwolle, dichtbij allerlei sport- en recreatievoorzieningen. Er zijn ook twee scholen direct in de buurt: Onderwijscentrum De Twijn, speciaal onderwijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar, en Het Hengeveld College, voortgezet speciaal onderwijs.

Voor mensen met hersenletsel (NAH)

Heb je te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Ook dan kun je wonen op de Stuwwal. Bij woonlocatie de Stuwwal in Zwolle leer je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Daarbij krijg je de zorg en ondersteuning die je nodig hebt.  

24 woon-slaapkamers

Bij de Stuwwal krijg je je eigen woon-slaapkamer. Er zijn in totaal 24 kamers. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je de andere bewoners kunt ontmoeten. De locatie is licht en ruim. Heerlijk is ook de groene tuin. Je kunt bij de Stuwwal ook logeren. Bijvoorbeeld om je ouders of huisgenoten te ontlasten of om te wennen aan het ‘op kamers wonen’. Ook naschoolse opvang is mogelijk.

Logeren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Woonlocatie de Stuwwal biedt ook logeermogelijkheden. Om tijdelijk je naaste te ontlasten, of bijvoorbeeld bij een vakantie of ziekenhuisopname. Wil je meer weten over onze logeermogelijkheden? Klik dan hier, of neem contact op met zorgbemiddeling via zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of via 0341 255 776.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.