Zorgboerderij Reemzorg

Over ReemZorg:
Zorgboerderij Reemzorg (Meerzoo) biedt een structurele en actieve dagbesteding, logeren en wonen. ReemZorg vindt het belangrijk in een kleinschalige setting begeleiding aan te bieden die op iedere deelnemer individueel is afgestemd. Met als doel de deelnemer vaardigheden aan te leren om beter met zijn/haar zorgvraag om te gaan en vanuit daar te kunnen werken aan zelfstandigheid en sociale vaardigheden. Hierbij staat kwaliteit hoog in het vaandel, daarom is ReemZorg ook in het bezit van de kwaliteitswaarborg voor zorgboerderijen. Daarnaast heeft ReemZorg een contract met Coöperatie Boer en Zorg en Stichting BEZINN.

Mensen van 4 tot 90 jaar oud met allerlei zorgvragen zoals een lichtverstandelijke beperking, psychische problematiek, ASS problematiek, lichte lichamelijke beperking, afstand tot de arbeidsmarkt, ter ontlasting van de thuissituatie (respijtzorg) kunnen terecht bij MeerZoo, maar misschien nog wel belangrijker dan de zorgvraag is of iemand zich thuis voelt op de Zorgboerderij en kan werken aan de gewenste doelen. Dit kan op verschillende manieren zoals dagbesteding, logeeropvang, beschermd wonen of een combinatie van die vormen.

Locatie MeerZoo Marknesse
Locatie MeerZoo in Marknesse is een Zorgboerderij gevestigd op een kleinschalig dierenpark, namelijk dierenpark MeerZoo.Tussen de dieren zoals geiten, konijnen, cavia’s, paarden en kleine exoten zoals slangen, vogels en neusberen werken de deelnemers aan hun doelen onder begeleiding van het professionele team van ReemZorg. Ook park onderhoud is een belangrijk onderdeel voor vooral de 18+ deelnemers. De deelnemers en de begeleiders werken samen aan het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het park en de verblijven. Bij MeerZoo vinden de deelnemers de rust van een boerderij en toch ook de afwisseling van het dierenpark en het samenwerken met alle collega’s! 

Locatie TerShop Noordwolde
Sinds begin 2022 jaar heeft ReemZorg een tweede locatie geopend. Locatie TerShop in Noordwolde is een dierenwinkel die zich specialiseert in de verkoop van terrarium benodigdheden/-dieren, vissen en (exotische) knaagdieren. De deelnemers en de begeleiders werken samen om de dieren te verzorgen, de winkel te onderhouden, de klanten te helpen en te woord te staan. Bij TerShop vinden de deelnemers de uitdaging van het werken in een winkel en de gezelligheid van het werken in een klein team. De locatie in Noordwolde is nog nieuw en er is nog ruimte vrij om ook nieuwe activiteiten te ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van de deelnemers. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk een groentetuin te beginnen, creatieve activiteiten te doen, administratieve werkzaamheden te verrichten en nog veel meer. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken tussen begeleiding bij MeerZoo en de TerShop.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.