Arbeidsdeskundigen.nl

Specialisten in mens, werk en inkomen

Arbeidsdeskundigen hebben in hun beroep te maken met mens, werk en inkomen. Ze kijken naar het functioneren van mensen in hun werk, naar beperkingen en zij zien waar en wanneer het vastloopt in het werk. Ze kennen de eisen die binnen een functie aan mensen worden gesteld. Maar ook wat de gevolgen zijn voor salaris of uitkering als iemands verdiencapaciteit (tijdelijk) minder is. Arbeidsdeskundigen kennen de regels en voorwaarden die gesteld worden om mensen weer aan het arbeidsproces te laten deelnemen. Hierdoor kunnen ze op individueel niveau de disbalans tussen mens, werk en inkomen beoordelen, herstellen én voorkomen.

De arbeidsdeskundige:

  • is specialist in mens, werk en inkomen
  • weegt belasting en belastbaarheid en geeft advies over passend werk
  • ondersteunt bij voorkomen en herstellen van arbeidsongeschiktheid
  • kijkt actief naar mogelijkheden in werk en het werkvermogen van de mens

Ik wil ook ondersteuning van een arbeidsdeskundige
Meestal komt u in contact met de arbeidsdeskundige via uw werkgever, arbodienst, uitkeringsinstantie als UWV of gemeente, re-integratiebedrijf, letselschadebureau of verzekeraar. Als u op zoek bent naar een arbeidsdeskundige dan kunt u ook contact opnemen met de NVvA of een arbeidsdeskundige in uw regio. Als hij/zij is aangesloten bij de beroepsvereniging NVvA, dan kan hij of zij u eventueel ook doorverwijzen naar een collega met een specialisme. Zoek hier.

Wie betaalt dat?
Een veelgestelde vraag is: wie betaalt de arbeidsdeskundige? Afhankelijk van uw situatie is dat uw werkgever, arbodienst, uitkeringsinstantie als UWV of gemeente, re-integratiebedrijf, letselschadebureau, verzekeraar of uzelf.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.