Over ons

Waarom een Wegwijzer?

Voor mensen met hulpvraag is het vaak een hele zoektocht om ondersteuning te vinden die past bij hun specifieke behoefte. De overheid heeft Wegwijzers ontwikkeld waarin vraag en aanbod overzichtelijk samen komen voor zorgvragers en hun naasten. Het aanbod is groot en omvat zorg, maar ook apps, boeken, ondersteuning, dagbesteding, lotgenotencontact en meer.

De Wegwijzer Hersenletsel is gericht op (naasten van) mensen met hersenletsel. Het doel is dat je makkelijker producten en diensten vindt die passen bij jouw vraag en die, waar relevant, dicht bij jou in de buurt zijn.

Ook handig voor professionals

De zoektocht naar passende ondersteuning kan ook lastig zijn voor betrokken professionals. Zij hebben vaak weinig zicht op het specifieke aanbod. De Wegwijzers bieden ook hen hierin overzicht.

Verschillende Wegwijzers

Naast de Wegwijzer Hersenletsel zijn er ook Wegwijzers voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) en voor mensen met autisme. Gebruikers en aanbieders kunnen diensten en producten aanvullen. Een onafhankelijke moderator bewaakt het aanbod.

Zelf aanbod toevoegen

Je kunt ook zelf aanbod aandragen voor de Wegwijzer!

Het team achter de Wegwijzers

Een klein team van (ervaringsdeskundige) medewerkers (moderators) beheert de website, voegt aanbod toe en controleert aanbod dat anderen plaatsen. Dit team wordt geco√∂rdineerd door Stichting In-Tussen. 

De Wegwijzer wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS.