Dagbesteding en dagbehandeling - Altenahove - Mijzo

Zelfstandig wonen met passende begeleiding op locatie

U wilt natuurlijk graag zelfstandig blijven wonen. Als uw lichaam niet meer meewerkt zoals u zou willen of als uw geheugen u soms in de steek laat, kan Mijzo ondersteunen met dagbesteding of dagbehandeling op één van onze zorglocaties.

Persoonlijke verhalen

Tineke schrijft op haar eigen wijze gedichten en brieven als ze op de dagbesteding is

Ik woon nog zelfstandig, maar vind het fijn om naar de dagbesteding van Mijzo te gaan. Mijn brieven schrijf ik vaak daar, want dan kan ik een beetje hulp krijgen.

Lees verder

Dagbesteding & dagbehandeling bij Mijzo

Als u lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen heeft, kunt u overdag bij ons terecht voor dagbesteding of dagbehandeling. U bent er een dag (of meerdere dagen) tussenuit en het geeft uw partner of mantelzorger(s) wat lucht. We bieden activiteiten die een aanvulling zijn op uw dagelijkse leven en werken aan het behouden en versterken van uw zelfredzaamheid. We kijken samen hoe we het beste invulling kunnen geven aan uw dag. Uiteraard bepaalt u zelf wat u wilt doen. We bieden activiteiten zoals geheugentraining, ‘meer bewegen voor ouderen’ en creatieve bezigheden. Dit geeft structuur, zorgt voor ontspanning en draagt eraan bij dat u thuis kunt blijven wonen. Daarnaast kan het prettig zijn om met meerdere mensen samen te zijn, zodat u niet elke dag alleen hoeft te zijn. De begeleiding stemmen we af op uw persoonlijke situatie en wensen. U kunt daarbij rekenen op gespecialiseerde medewerkers.

Ook wanneer u een specialistische behandeling nodig heeft, kunt u bij ons terecht. U volgt een individueel behandelprogramma en wordt begeleid door professionals op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, psychologie, maatschappelijk werk, dieet- en voedingsadvies, logopedie of psychomotorische therapie. De focus ligt op de lichamelijke functies en op uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Samen werken we aan uw herstel!

We bieden dagbesteding en -behandeling aan op 15 locaties. Er is dus altijd een locatie bij u in de buurt. De zorgadviseur informeert u graag over de mogelijkheden. Kijk op de contactpagina voor de gegevens voor uw regio.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.