Dagbesteding, Werken en Leren - Gors

Dagbesteding, Werken en Leren (DWL) is bij ons mogelijk op diverse plekken in Zeeland. Wij zijn er voor jongeren en volwassenen die er niet in slagen om zelfstandig werk te vinden. We vinden het belangrijk dat je plezier in je werk hebt. En dat je blijft leren en ontwikkelen.

Onze aanpak

Om je hierbij te helpen starten we met een oriënterend gesprek. Daarna bepalen we samen welke plek het beste bij je past. Wat je wilt leren leggen we vast in je ontwikkelplan. Vervolgens ga je aan de slag en geven bij je begeleiding.

Werken en opleiden

We hebben diverse dagbestedingsvormen, leerwerklocaties en we bieden begeleidwerken in een reguliere werkomgeving. Binnen verschillende domeinen is praktijkleren en individuele begeleiding mogelijk bij het behalen van kwalificaties op niveau 1 en 2. Ook hebben we een eigen leer- en trainingsaanbod, gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Wil je meer weten, neem contact op met één van de medewerkers van DWL Advies via (0113) 273 333 of via dwladvies@gors.nl. Zij helpen graag de best passende plek te vinden!

Dagbesteding

Veel mensen vinden het prettig om zinvol bezig te zijn. Jij ook? Wij bieden je die mogelijkheid. Dat doen we op een dagcentrum of op een activiteitencentrum. Daar organiseren we activiteiten aan de hand van jouw vraag. Je kunt bijvoorbeeld leren omgaan met een computer. Je kunt je ook bezighouden met schilderen, tekenen of catering. De dagbestedingsactiviteiten organiseren we altijd op een van onze locaties. Zo ontmoet je ook andere mensen.

Ben je op zoek naar een passende dagbesteding? Dan vind je hier al onze dagbestedingslocaties.

Leerwerklocatie

Hier werk je samen aan het maken van producten of het bieden van diensten aan andere mensen. Voorbeelden van onze leerwerkbedrijven zijn een bakkerij, winkel, lunchroom, boerderij, timmerwerkplaats, kaarsenmakerij, galerie-atelier, printservice, in- en verpakbedrijf of tuinonderhoud. Bekijk wat we je in jouw regio kunnen bieden! Op de meeste van deze locaties maak je nuttige en bruikbare producten voor onze opdrachtgevers. Je kunt daarbij denken aan kunst, prints, kaarsen, nestkastjes en andere kleine cadeautjes. Door de werkervaring die je opdoet, kun je doorgroeien. Bijvoorbeeld naar werkzaamheden in een minder beschermde of een meer uitdagende werkomgeving.

Het kan ook zijn dat je via ons voor een andere organisatie werkt, bijvoorbeeld in de tuin of op een zorgboerderij. Lees daarover verder onder “Begeleidwerken”.

In onze folder lees je alle over ons aanbod in dagbesteding.

Cliëntvacatures

Wil je bij ons leren en werken? Kijk dan eens bij onze cliëntvacatures. Misschien zit er een leerwerkbaan bij, die jou aanspreekt. We horen graag van je.

Voor volwassenen met NAH

Onze begeleiding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is er op gericht om grip op jezelf en je situatie te krijgen en te werken aan de toekomst. Dit kan door sport/bewegen, training, creatieve vormen (zoals bloemschikken), ontspanning en productgerichte activiteiten. Je kunt (afhankelijk van je indicatie) één of meerdere dagdelen gebruik maken van de dagbesteding. Het doel is vaardigheden behouden en/of verbeteren, ook kun je nieuwe vaardigheden aanleren. Zo kun je beter omgaan met het veranderde leven. Meer weten? Lees hier onze folder.

Heb je interesse? Dan kun je hier terecht: Activiteitencentrum Oosterschelde in Goes | Actio in Terneuzen | Brugzicht in Zierikzee | De Onderneming in Vlissingen.

Trainingen en cursussen

Het kan zijn dat je jezelf verder wilt ontwikkelen of nieuwe dingen wilt leren. We organiseren allerlei trainingen en cursussen. Je kunt bijvoorbeeld leren omgaan met computers, maar ook je sociale vaardigheden of je geheugen trainen. Heb je niet niet-aangeboren hersenletsel? Dan is misschien de cursus ‘Communiceren voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel’ iets voor jou.

Begeleidwerken (jobcoaching)

Het vinden van een leuke betaalde of onbetaalde baan is vaak niet eenvoudig. De jobcoaches van Reïntegratie Zeeland helpen jou, bijvoorbeeld door contact te leggen met werkgevers.

Samen met de jobcoach zet je jouw wensen en mogelijkheden op een rij. Daarna gaan jullie op zoek naar een baan. De jobcoach ondersteunt je. Hij helpt je bij het aanleren van vaardigheden die nodig zijn in je nieuwe baan. En hij besteedt aandacht aan de samenwerking tussen jou, je werkgever en je collega’s. Het doel is dat je na verloop van tijd zelfstandig kunt werken.

Kijk voor meer informatie op www.reintegratiezeeland.nl.

Daar kun je ook terecht als je werkgever bent meer wil weten over jobcoaching.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.