Diëtisten - Proteion - Regio Roermond, Maasgouw, Venlo en Leudal

De diëtisten van Proteion Expertise en Behandeling zijn er voor de bewoners van de Proteion zorgcentra. Daarnaast bieden ze behandeling aan thuiswonende ouderen in Midden- en Noord-Limburg.

Diëtetiek is bedoeld voor iedereen die hulp nodig heeft op het gebied van voeding. bij bijvoorbeeld gewichtsverlies, slechte eetlust, diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten, maag- en darmaandoeningen, decubitus en ondervoeding.

Specialismen

Specialismen van de diëtisten zijn het adviseren en begeleiden van chronisch zieken, (kwetsbare) ouderen waarbij ook de mantelzorger wordt betrokken in onze behandeling. Hierbij moet u denken aan ondervoeding, ongewenst gewichtsverlies, slechte eetlust, decubitus en chronische aandoeningen zoals diabetes, CVA, dementie, Parkinson, maag- en darmaandoeningen, overgewicht, long, hart- en vaatziekten, kauw- en slikproblemen, herstel na revalidatie.

Werkwijze

De behandeling wordt altijd zoveel mogelijk afgestemd op de leefsituatie en de wensen van onze cliënten: het bieden van advies 'op maat'. De diëtist is 'voedingscoach' en kan de cliënt helpen bij alle vragen over voeding en diëten. Zij werken werkt nauw samen met de andere disciplines; fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, maatschappelijk werk, psychologie, verpleegkundig specialist en Specialist Ouderengeneeskunde. Proteion Expertise en Behandeling is gespecialiseerd in het aanbieden van behandelprogramma’s voor ouderen en chronisch zieken, zowel in de zorgcentra als voor mensen thuis.

Diëtetiek

Woont u in Midden- of Noord-Limburg en hebt u dieetbehandeling nodig? Dan kan dit in de diëtistenpraktijk of kan de diëtist bij u aan huis komen. Raadpleeg voor informatie over vergoeding van de behandeling de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Diëtetiek wordt vanuit de basisverzekering vergoed, u heeft recht op een vergoeding van 3 uur diëtetiek per kalenderjaar. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kan het zijn dat u op meer uur dieetbehandeling aanspraak kunt maken. De kosten van diëtetiek vallen onder het verplichte eigen risico van de basisverzekering.

De diëtisten van Proteion Expertise en Behandeling werken altijd in samenwerking met uw huisarts of specialist. Om deze reden is er aan het begin van de behandeling een verwijsbrief van de huisarts en/of specialist nodig voor ‘Diëtetiek aan huis’.

Onze diëtisten werken regio-gebonden. Hierdoor zijn er korte lijnen met de thuiszorg, andere behandelaren, de specialist ouderengeneeskunde van Proteion Expertise & Behandeling en praktijken in de wijk.

Contact en behandeling aanvragen

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van diëtetiek, dan kunt u direct contact opnemen met een van onze diëtisten via onderstaande gegevens.  

Algemene gegevens:
T. 0475 587474
E. dietetiekbc@proteion.nl

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.