Fysieke training gevolgen - JvG Trainingscentrum

Niet Aangeboren Hersenletsel wordt ook wel omschreven als een stille epidemie. Hoewel het misschien niet altijd zichtbaar is voor de buitenwereld, is het een veelvoorkomend probleem dat een grote impact heeft op het leven van degenen die ermee te maken hebben…

– Jelle van Gorkom (zie hier het verhaal van Jelle van Gorkom)

De gevolgen van hersenletsel verschillen van persoon tot persoon en kunnen invloed hebben op verschillende aspecten van je leven. Motoriek, cognitie, communicatie, emoties en gedrag kunnen allemaal worden beïnvloed. Niet alle gevolgen van hersenletsel zijn aan de buitenkant zichtbaar. Hoewel sommige mensen fysieke problemen ervaren, zoals moeite met lopen, zijn de gevolgen met de grootste impact vaak juist niet zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan trager denken, geheugenproblemen, overprikkeling, vermoeidheid, emotionele veranderingen en gedragsveranderingen.

Ons begrip van deze “niet zichtbare gevolgen” stelt ons in staat om je de juiste ondersteuning te bieden, zowel op fysiek als mentaal vlak. Er is ook een boek verschenen van Ad van Ham over Jelle van Gorkom: "Accepteren en doorgaan" . Dit boek is het verhaal van een onbezorgde, vrolijke jongen uit de Achterhoek die uitgroeide tot een grote inspiratiebron. De vooruitzichten die hij kreeg van de artsen waren somber. Nooit meer praten, lopen of fietsen. Daar dacht Jelle anders over.

De afgelopen jaren doorliep hij meerdere revalidatie trajecten. Allemaal met het doel om telkens een beetje beter te worden. Met zijn resultaten heeft hij iedereen verrast. Zijn motto: “It always seems impossible until it’s done” leeft hij zelf elke dag na.

Met de Jelle van Gorkom Foundation wil hij andere mensen met een beperking helpen om ook het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Het delen van zijn eigen verhaal is hierin de eerste stap.

Bestel het boek 

Bij het JvG Trainingscentrum geloven we in een holistische aanpak van training. We begrijpen dat de gevolgen van hersenletsel een impact hebben op alle levensgebieden.

Ons trainingscentrum biedt een antwoord op deze uitdagingen. Veel mensen met NAH hebben de wens om hun revalidatie voort te zetten, en we willen hen de mogelijkheid bieden om dit te doen.

Door een op maat gemaakt programma en deskundige begeleiding aan te bieden, streven we ernaar om de mensen met NAH verder te helpen.

Met de pilot van het JvG Trainingscentrum hopen we een waardevolle aanvulling te zijn op het bestaande zorglandschap. We willen een plek bieden waar mensen met NAH zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.

Ons doel is om mensen met NAH de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun kwaliteit van leven blijvend te verbeteren.

Kan het JvG Trainingscentrum iets voor jou betekenen, meld je direct aan!

Meld je hier aan

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.