Logopedie - Inovum

Logopedie

De logopedist ondersteunt u wanneer u moeite hebt met praten of het begrijpen van de juiste woorden. Dit kan voorkomen na een herseninfarct, door dementie of een andere aandoening of een ongeval. De logopedist helpt met het oefenen van taalvaardigheden of het zoeken naar alternatieven voor communicatie.

Aan het behandel- en adviescentrum zijn vijf logopedisten verbonden. Zij helpen wanneer u moeite heeft met:

  • Praten
  • Het vinden van de juiste woorden
  • Het begrijpen van taal
  • Het verstaan van anderen
  • Schrijven of lezen
  • Kauwen en slikken
  • Speekselbeheersing

Uw spreekcoördinatie kan door verschillende oorzaken zijn verminderd, zoals een beroerte, hersentumor, progressieve neurologische aandoeningen (ALS, MS, Parkinson, dementie). Uw spraak kan daardoor onduidelijk, monotoon of nasaal klinken en uw stem zwak of hees. Het spreken kan ook te snel gaan of met een onregelmatig tempo. De logopedist geeft u oefeningen om de spraakcoördinatie, ademhaling en stem te verbeteren. Ook geeft de logopedist voorlichting aan u en uw naasten over geschikte voeding en oefeningen voor de coördinatie van kauwen en slikken. Wanneer u niet meer alles kunt horen, kan de logopedist onderzoek doen en adviseren over gehoorapparaten en/of therapie geven.

Bijzonderheden

De logopedisten komen op alle locaties van Inovum en kunnen ook bij u thuis komen in de regio Hilversum/ Wijdemeren. De praktijk zit in Hilversum en Bussum.

Logopedie wordt vergoed via de WLZ als daarvoor een indicatie is. Is dat niet het geval, dan wordt logopedie vergoed via de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Controleer daarvoor uw polis. De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

U kunt bij de logopedist terecht na verwijzing van een arts.

Meer info:

e-mail: office@spreektaal.nl

tel.nr.: 035-772 10 23

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.