Lotgenotencontact - NAH-café Schiedam

Speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is iedere laatste vrijdag van de maand het NAH-café in de vestiging De Nieuwe Harg van de Bibliotheek Schiedam. Het NAH-café is open tussen half elf en twaalf uur. Onder het genot van een kop koffie en/of thee kunnen lotgenoten praten over hun ervaringen en wat hun zoal bezighoudt.

Je bent welkom met je partner, mantelzorgers en/of naasten. Afhankelijk van wat ons bezighoudt, kunnen thema's worden behandeld. Eventueel nodigen we een deskundige spreker uit. 

Thuis worden de gevolgen van hersenletsel pas duidelijk. Letsel heeft vaak een grote impact op de persoon zelf, maar ook op zijn omgeving. Overprikkeling en hieruit voortkomende (chronische) vermoeidheid zijn vaak gehoorde klachten. Ook partners her- en erkennen elkaar soms niet meer. Hierdoor voelt de getroffenen zich alleen staan, maar ook de ander voelt dit. Men gaat op zoek naar antwoorden en erkenning van de onzichtbare gevolgen. Praten kan helpen. Door te praten en met elkaar van gedachten te wisselen hierover, kom je dichter bij elkaar. De initiatiefnemers voor dit NAH-café zijn Pia Nijssen, Laura Kroes en Herman Moor. Zij zijn ervaringsdeskundigen en worden in de gelegenheid gesteld door de Bibliotheek Schiedam, in samenwerking met Hersenletsel.nl, om iedere laatste vrijdag van de maand het NAH-café te houden.

Parkeren naast de deur is gratis. Tevens zijn er parkeervakken voor mensen met een lichamelijke beperking. De ruimte is gelijkvloers, dus toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De organisatoren en vrijwilligers, ervaringsdeskundige, kijken ernaar uit lotgenoten met NAH te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Ze nodigen ze daarom uit gezellig langs te komen bij de Nieuwe Harg, Hargplein 116 te Schiedam.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.