MEE Regiokantoor Utrecht, Gooi en Vechtstreek, Utrecht

MEE NL is een coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties verspreid over het hele land. MEE NL zet zich met de 20 leden in voor een inclusieve samenleving.

Ons ideaal is een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. Meedoen is namelijk een mensenrecht.

Om onze visie op de samenleving te verwezenlijken, hanteren we een bepaalde werkwijze. 

Werkwijze: als je mee wilt doen
Soms loopt u vast op verschillende aspecten van het leven. Op school, met werken, binnen uw gezin, uw woonsituatie, op het gebied van geldzaken of als u niet weet bij wie u nog terecht kan. Dan is MEE er. We luisteren naar u en vragen door. Samen met u en de mensen om u heen zoeken we naar oplossingen voor uw vragen.

Elkaar helpen
We zijn er voor mensen met een beperking, maar steeds vaker ook voor mensen zonder beperking. We zetten ons in om mensen verder op weg te helpen. Geen uitsluiting meer, maar meedoen. Dat is voor ons vanzelfsprekend.

Daarom bieden we ook een laagdrempelig Servicebureau in veel gemeenten. Omdat het belangrijk is mensen snel verder op weg te helpen. Ook onze netwerkpartners en collega-professionals kunnen hier terecht met vragen. Want iedereen laten meedoen willen we allemaal.

De diensten van MEE zijn gratis en een doorverwijzing of indicatie is niet nodig. Het aanbod van diensten van MEE verschilt per gemeente.

We staan naast u
We denken in mogelijkheden. Dat is de basis om tot de beste oplossing te komen. Mensen zijn vaak prima in staat om zelf oplossingen te bedenken. Die sluiten vaak goed aan bij hun persoonlijke situatie. Maar als dat niet zo is, is MEE er.

MEE kijkt met u naar uw situatie en zoekt samen met u naar een goede oplossing. We bieden concrete en afgewogen keuzes. We tonen initiatief en durf om buiten de paden te gaan. We kijken wat u zelf kunt, samen met uw familie en vrienden en waarmee wij u kunnen ondersteunen. Als dit niet voldoende is, kijken we daarna naar de mogelijkheden om professionele hulp in te zetten.

We hebben antwoorden
MEE ondersteunt mensen op het gebied van:

 • Cliëntondersteuning
 • Leren en werken
 • Opvoeding en ontwikkeling
 • Samenleven en wonen
 • Geldzaken en regelgeving

We zijn een vraagbaak voor cliënten, professionals en opdrachtgevers. We hebben contact met veel verschillende mensen en organisaties in diverse gemeenten in onze vijf regio’s. We zijn op de hoogte van wat er gebeurt, zien trends en helpen u daardoor gericht en snel verder.

Toegankelijk voor iedereen

 1. Voor elke vraag die bijdraagt aan meedoen staan wij open. We denken mee naar een oplossing. Van adviezen, kleine tips tot daadwerkelijke ondersteuning.
 2. We bieden onafhankelijke cliëntondersteuning
 3. We bieden ondersteuning op individueel, buurt- en wijkniveau
 4. We geven advies en projectmanagement
 5. We trainen en coachen professionals
 6. We ontdekken, ontwikkelen en vernieuwen

Samen doen
De huidige tijd vraagt om verantwoordelijkheid pakken. En dat is wat we doen. We zijn een vraagbaak, staan naast mensen, helpen elkaar, zijn toegankelijk en nemen iedere vraag serieus. Voor cliënten, professionals, netwerkpartners en opdrachtgevers zijn wij de verbindende, ondernemende factor.

MEE maakt meedoen mogelijk.

Meer weten? Neem contact op.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.