Nazorg bij een beroerte - TSN

Nazorg bij een beroerte

CVA-nazorg

Een beroerte, ook wel CVA (Cerebro Vasculair Accident) genoemd, betekent een ingrijpende verandering in uw leven en dat van uw omgeving. U kunt zichtbare gevolgen overhouden, zoals (gedeeltelijke) verlamming, maar ook onzichtbare gevolgen, zoals concentratieproblemen. Daarnaast is energieverlies een veel voorkomende en vaak ook blijvende klacht. Door deze beperkingen en veranderingen kunnen angst, onzekerheid en depressieve klachten ontstaan. Wanneer u weer thuis woont na een beroerte kan TSN u en uw omgeving ondersteunen met ons eigen CVA-nazorg team. We helpen bij het aanpassen aan uw mogelijkheden, het leren omgaan met de gevolgen en het vinden van een nieuw evenwicht.

De verpleegkundige komt op bezoek

Als u na een beroerte weer thuis woont, kan de CVA-nazorgverpleegkundige u ondersteunen. Deze verpleegkundige, die gespecialiseerd is in zorg na een beroerte, komt ongeveer vier keer per jaar op huisbezoek. De verpleegkundige beantwoordt uw vragen en kijkt wat de gevolgen van de beroerte betekenen voor uw dagelijks leven. Tijdens het eerste huisbezoek overlegt de nazorgverpleegkundige samen met u hoe u het beste kan worden ondersteund zodat u zo optimaal mogelijk kunt functioneren. In de volgende huisbezoeken wordt dit verder uitgewerkt en bespreken we met u hoe het met u gaat, en of er mogelijk andere aanpassingen nodig zijn.

Kosten

Voor huisbezoeken van de nazorgverpleegkundige betaalt u geen eigen bijdrage

Samenwerking

De nazorgverpleegkundige werkt samen met o.a. ziekenhuizen en revalidatiecentra in de CVA-keten Groningen. Daarnaast werkt de nazorgverpleegkundige nauw samen met thuiszorgteams, onze woonzorglocaties en huisartsen. Lees hier meer over onze samenwerkingsverbanden.

Meer weten en aanmelden

Wilt u meer weten over zorg bij neurologische aandoeningen of direct een huisbezoek aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0900-8615. Ook kunt u direct een aanvraag doen door uw postcode hieronder in te vullen en daarna te klikken op 'direct zorg aanvragen'.

We nemen op werkdagen (ma/vr tussen 08.00 en 17.00) binnen 4 uur contact op om uw aanvraag met u door te nemen. Onze wijkverpleegkundige komt vervolgens binnen 48 uur bij u thuis om gezamenlijk de beste verzorging en verpleging te bespreken (intakegesprek).

Heeft u met spoed zorg nodig? Dan vragen wij u om telefonisch contact met ons op te nemen door te bellen met telefoonnummer 0900-8615. Hierop zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Downloads

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.