Ontwikkelen en Leren Oranjehof - Middin

Trefpunt Oranjehof ondersteunt mensen met niet-aangeboren hersenletsel bij activiteiten waarbij ze hun kwaliteiten kunnen inzetten. Samen met de begeleiders wordt er gezocht naar een werkplek binnen de locatie of daarbuiten die aansluit bij de mogelijkheden en de wensen van elke cliënt. Daarbij ligt de nadruk op arbeidsmatige activiteiten, vaak in samenwerking met bedrijven en organisaties in de wijk. Daarnaast is Oranjehof een ontmoetingsplek voor de mantelzorgers die bij deze cliënten zijn betrokken.

Mogelijkheden en kwaliteiten ontwikkelen

Oranjehof is in de regio Rotterdam een van de weinige aanbieders van gespecialiseerde activiteitenbegeleiding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De begeleiders zorgen ervoor dat iedereen tot zijn recht komt. In een prettige en gestructureerde sfeer ontwikkelen de cliënten er hun kwaliteiten.

Op Oranjehof krijgen alle cliënten de kans om bezig te zijn met activiteiten waar ze zich goed bij voelen en die aansluiten bij hun mogelijkheden. Iedereen kan rekenen op persoonlijke begeleiding, en er wordt goed gelet op de balans tussen actief bezig zijn en rust. Omdat structuur voor veel cliënten belangrijk is, wordt er gewerkt met een vaste dagindeling. Ook ambulante NAH-cliënten kunnen op de Oranjehof terecht voor ondersteuning en sociale contacten.

Groot aanbod van activiteiten

De cliënten voeren binnen- en buitenhuis verschillende soorten arbeidsmatige activiteiten uit. In de Oranjehof zelf wordt bijvoorbeeld productiewerk gedaan voor Bakker Vlinder van Middin, zoals het maken van etiketten. Ook zoekt de begeleiding actief de samenwerking met de wijk. 

Sommige cliënten werken bijvoorbeeld bij jamfabriek Rotterdamsche Confituur, en er worden ook plekken voor cliënten gezocht bij andere lokale bedrijven. Mensen met groene vingers kunnen terecht bij Paal&Perk, waar ze samen het groen in de wijk onderhouden.

Aandacht voor ontwikkeling

Op de Oranjehof wordt veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van kwaliteiten die ondersteunend zijn bij het werk. Dat kan o.a. via activiteiten met vrijwilligers, zoals samen koken, schilderen of sporten. Onze jobcoaches kunnen, waar toepasselijk, begeleiding bieden bij vrijwilligerswerk of re-integratie op de arbeidsmarkt.

Ontmoetingsplek

Oranjehof is een ontmoetingsplek voor iedereen die met NAH te maken heeft. Zo bieden we ook een steun in de rug voor de naasten van de cliënten, o.a. door regelmatige themabijeenkomsten.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.