Re-integratie en jobcoaches - Jobstap - Delft

Stichting Jobstap is een erkende integratie- en jobcoachorganisatie. Wij geloven dat iedereen wil meedoen in de maatschappij. Dat iedereen zijn talenten wil inzetten en wil bouwen aan een toekomst met perspectief, ook als er sprake is van een arbeidsbeperking.

Onze specialisaties

Onze coaches zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kandidaten met een licht verstandelijke beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel, een auditieve beperking, gedragsproblematiek, psychische klachten of een combinatie hiervan. Op iedere trede van de participatieladder!

Zoek jij hulp bij het vinden van geschikt werk of behouden van je huidige baan?

Vraag hulp aan! Het kan slim zijn om te onderzoeken of je kunt worden opgenomen in het doelgroepregister, waardoor je extra ondersteuning krijgt in je werk door bijvoorbeeld een jobcoach. Het doelgroepregister is een register waarin mensen staan die vallen onder de doelgroep van de Banenafspraak. De Banenafspraak is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om te zorgen voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn mensen die moeilijk werk vinden of behouden door bijvoorbeeld een ziekte of handicap. UWV beheert het doelgroepregister.

WAJONG-STATUS

Heb je een WAJONG-status en nog geen baan?

Je kunt bij je arbeidsdeskundige van het UWV vragen naar welke mogelijkheden tot ondersteuning er zijn. Het UWV kan bijvoorbeeld een traject voor je inkopen waardoor je begeleiding krijgt bij het vinden van werk. Dit zijn de Modulaire trajecten, Werkfit Maken en Naar Werk. Als je al wel een baan hebt, kom je in aanmerking voor jobcoaching. Hiervoor heeft Jobstap een contract met het UWV.

UITKERING VIA GEMEENTE

Vaak kun je via de Praktijkroute onderzoeken of je in aanmerking komt voor inschrijving in het doelgroepregister. Je kunt dit navragen bij de afdeling Werk en Inkomen van de Gemeente waar je staat ingeschreven.

OPNAME IN DOELGROEPREGISTER

Opname in het Doelgroepenregister heeft de volgende voordelen:

  • Jouw werkgever kan beter rekening houden met wat je kunt. Er is vaak ruimte om het werk aan te passen.
  • Er zijn regelingen voor werkgevers die het aantrekkelijk maken om je in dienst te nemen of te houden.
  • Je hebt meer kans op een werkplek waar extra aandacht is voor begeleiding.
  • Je hebt de mogelijkheid tot een proefplaatsing, wanneer je twijfelt of je jouw nieuwe baan aankunt.
  • Als je in het doelgroepregister staat dan houdt de gemeente daar rekening mee bij jouw re-integratie naar werk. Ook beoordelen zij of loonkostensubsidie voor de werkgever mogelijk is.

JOUW SITUATIE VOORLEGGEN

Neem contact op!

Ben je op zoek naar passend werk? Ervaar je problemen in je huidige werk? Wil je meer informatie over inschrijving in het doelgroepenregister? Of kunnen we je op een andere manier helpen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Je mag ons altijd jouw situatie voorleggen zodat wij mee kunnen denken wat er nodig kan zijn. Wij helpen je graag op weg! Neem dan contact met ons op via info@jobstap.nl of 026-33 97 520.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.