Revalidatie - De Vogellanden

Vogellanden, centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde te Zwolle, biedt specialistische revalidatie aan kinderen en volwassenen. U kunt bij Vogellanden terecht voor klinische en poliklinische revalidatie. Een team van professionals helpt bij het revalidatieproces na ziekte, CVA, trauma of een aangeboren afwijking. De revalidanten worden hier gecoacht naar een zo goed mogelijk leven.

Revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Een niet-aangeboren hersenletsel kan grote gevolgen voor jouw dagelijks leven. Een team van behandelaren van Vogellanden staat voor jou klaar. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden en coachen je naar een zo goed mogelijk leven. Daarbij werken we bijvoorbeeld samen met ziekenhuizen, bedrijven, scholen en verwijzers in de regio van Zwolle.  

Wat is een niet-aangeboren hersenletsel?

Bij de geboorte of kort na de geboorte was er nog geen beschadiging aan de hersenen. Het hersenletsel is later ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk (traumatisch hersenletsel), beroerte (CVA), hersentumor, hersenvliesontsteking of een ziekte zoals MS of Parkinson.  

Wat zijn de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel?

Een niet-aangeboren hersenletsel kan lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben. Sommige gevolgen kun je direct zien, bijvoorbeeld een verlamming of het moeilijk kunnen bewegen van een been of arm. Je kunt problemen krijgen met activiteiten zoals staan, lopen, praten, wassen en aankleden. Naast lichamelijke klachten leidt hersenletsel vaak tot klachten op het gebied van denken, emoties en gedrag. Je kunt bijvoorbeeld vergeetachtig, prikkelbaar, vermoeid en passief zijn. Ook kun je vaak misverstanden hebben. Dit zijn de onzichtbare gevolgen van hersenletsel

Waar kun je bij ons terecht? 

Afhankelijk van jouw situatie en leeftijd kun je een behandeling krijgen op verschillende plekken. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact

Jouw behandeling bij Vogellanden

Je bespreekt samen met de revalidatiearts welke wensen, problemen en vragen je hebt. De revalidatiearts stelt voor jouw behandeling een team van behandelaren samen. Zij bespreken samen met jou de behandeling en jouw behandelplan. Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk. 

Ben je een kind?
Dan kom je samen met jouw ouders of verzorgers naar Vogellanden. We kijken samen met jou en jouw ouders of verzorgers waar jij behoefte aan hebt.

Thema’s
De behandeling bestaat vaak uit verschillende thema’s zoals emoties en gedragdenken en geheugenpraten en begrijpenbewegen en sporten. Welke thema’s van toepassing zijn hangt af van jouw hulpvraag. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.