Revalidatie licht hoofdtrauma - SRN Revalidatie - Goes

LICHT HOOFDTRAUMA

Behandeling van hoofd/hersenletsel, hersenschudding, commotio cerebri, postcommotioneel syndroom of PCS, flexie/extensietrauma en whiplash associated disorder (WAD)

Een hersenschudding ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeval kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Veelgenoemde klachten zijn hoofd- en nekpijn, moeite met het verwerken van prikkels, problemen met aandacht en geheugen, balansproblemen en duizeligheid. Vaak worden er echter geen afwijkingen gevonden in het ziekenhuis op een MRI-scan. Toch is het erg belangrijk dat u goed wordt begeleid om te voorkomen dat uw klachten langdurig aanhouden. 

Eén van onze revalidatieartsen, Elsbeth Spakman-van de Graaf, heeft recent in haar artikel in Medisch Contact genaamd Gedoseerde activatie na licht hoofdtrauma voorkomt veel ellende meer verteld over de achtergrond van deze klachten en wat de beste behandeling is van deze klachten. Zij is gespecialiseerd in de behandeling na licht hoofdtrauma.

BEHANDELING

In eerste instantie vindt behandeling plaats via uw huisarts en waar nodig een manueel fysiotherapeut, (psychosomatisch) fysiotherapeut en/of een ergotherapeut. Als er sprake is van aanhoudende klachten waarbij de behandelaren in de eerstelijn u niet voldoende in hebben kunnen ondersteunen, dan kunt u met een verwijzing van uw huisarts terecht bij SRN Revalidatie. Tijdens een uitgebreide intake worden uw klachten in kaart gebracht. We bieden we u altijd een passend behandeladvies in uw regio op basis van uw specifieke klachten. Indien nodig kunt u op onze locaties ook terecht bij de eerstelijns fysiotherapeuten en ergotherapeuten van de TopzorgGroep. 

VERGOEDING

Voor vergoeding van een enkelvoudige behandeling van een fysiotherapeut heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig. De basisverzekering vergoedt maximaal tien uur ergotherapie per jaar. Via een aanvullende verzekering kunnen extra uren worden vergoed. Ook medisch specialistische revalidatie, waaronder een intake, wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft alleen rekening te houden met uw wettelijk verplichte eigen risico. 

AFSPRAAK MAKEN

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.  

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.