Revalidatie - RAP Heerlen

RAP staat voor: Revalideren Activeren Participeren. 
​We ondersteunen cliënten in het vergroten van hun zelfredzaamheid in die activiteiten die voor hen van belang zijn, zodat zij weer zoveel mogelijk de regie kunnen nemen over hun leven. De wezenlijke vraag hierbij is: wat werkt voor déze cliënt?

RAP is er voor mensen die als gevolg van een ziekte, aandoening, onbegrepen lichamelijke klacht of door een ongeval belemmerd worden in hun functioneren en daardoor niet optimaal kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven.

RAP heeft oog voor alle vragen die daarmee samen kunnen hangen. Bij RAP krijgt de cliënt de hoofdrol in zijn eigen revalidatieproces. We zien hem als een co-expert. Ook de mensen in zijn directe omgeving die belangrijk voor hem zijn en waarvan hij steun ontvangt, maken deel uit van de samenwerking. Belangrijke uitgangspunten in het revalidatieproces zijn ontdekken en vrijmaken van de eigen kracht door de cliënt, het eigen tempo van de cliënt in dit proces en respect voor zijn keuzes.

Revalideren bij RAP betekent samenwerken met betrokken, goed opgeleide en bevlogen professionals in een sfeer waarin cliënten ontdekkingen doen over de eigen mogelijkheden en krachtbronnen in hun directe omgeving.

RAP-professionals vormen samen met de cliënt een team. Naast de cliënt bestaat het team vaak uit: een revalidatiearts, een physician assistant, een gedragskundige, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een psychosociaal therapeut. Ook een logopedist kan deel uit maken van het team.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.