Rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking - Autorijschool Meerkerk

RIJBEWIJS B - AANGEPAST RIJDEN BIJ AUTORIJSCHOOL MEERKERK - Utrecht, Breukelen e.o.

Autorijschool Meerkerk heeft bijna 60 jaar ervaring in het geven van autorijlessen in de regio van Utrecht, Breukelen en Maarssen. Een fysieke beperking hoeft het behalen van het B rijbewijs niet in de weg te staan. Autorijschool Meerkerk beschikt over een aangepaste lesauto en instructeurs die extra ervaring hebben in het geven van instructie voor aangepast rijden. De aangepaste leswagen beschikt over de volgende aanpassingen:

  • Bediening gaspedaal en rem met linker voet
  • Gas en rem aan het stuur (handbediening)
  • Automatisch transmissie (automaat)
  • Meervoudig verstelbare chauffeursstoel (eventueel in hoogte)
  • Richtingaanwijzer die zowel met de linker als rechterhand kan worden bediend
  • Parabolische binnenspiegel

Een rijbewijs B is een rijbewijs waarmee u bevoegd bent om in een auto te rijden van maximaal 3500kg. Wilt u met aan aanhanger op pad dan is het met een rijbewijs B toegestaan tot 750kg. Let er wel op dat de combinatie van auto en aanhanger niet boven de 3500kg uitkomt. Wenst u toch in een combinatie te rijden waarvan de maximum toelaatbare massa (leeggewicht + laadvermogen) opgeteld meer is dan 3500kg dan dient een het rijbewijs E achter B te behalen. Ook bij autorijschool Meerkerk is het mogelijk om het rijbewijs E achter B te halen.

De rijopleiding voor het autorijbewijs is al mogelijk voor personen vanaf 16 jaar. Vanaf 16 jaar mag u theorie-examen doen en mag u vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen. Als u 17 jaar bent kunt u praktijkexamen doen. Bent u 18 en in het bezit van een geldig rijbewijs dan mag u zelfstandig de weg op. Heeft u op uw 17de al uw rijbewijs gehaald dan mag u onder begeleiding van een coach zelf autorijden. Lees voor meer informatie op de website van 2todrive.

Bij Autorijschool Meerkerk kunt u ook terecht voor uw

Contactgegevens:
info@ameerkerk.nl
(030) 243 8009

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.