Rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking -René Erkens Rij-opleiding op maat

Info over Rene Erkens Rij-opleiding op Maat

AUTO rijden ná ZIEKTE of ONGEVAL ??? 

Hoi,even voorstellen; Mijn naam is René Erkens,instructeur praktische rijgeschiktheid. Ik geef aangepaste auto rijlessen aan mensen met een beperking in de ruimste zin van het woord. Ik doe dit voor de gehéle provincie Limburg in samenwerking met het C.B.R. 

Na als verpleegkundige werkzaam te zijn geweest ben ik 30 jaar geleden in de rijscholen wereld terecht gekomen en heb ik mij gespecialiseerd in het het lesgeven aan mensen met een beperking. Ik loop er dagelijks tegenaan, dat nog steeds te veel mensen NIET weten dat het mogelijk is om auto te rijden met een beperking en welke procedure ze dan moeten doorlopen. Je moet dan denken aan mensen die zowel een aangeboren als niet aangeboren beperking hebben. 

Mijn zeer uitgebreide lesauto kan aan bijna iedere motorische beperking aangepast worden. Je moet dan denken aan: - Stuurbekrachtiging kan véél lichter gemaakt worden. - Rembekrachtiging kan aangepast worden aan bedieningskracht van de klant. - Mensen die rechtszijdig verlamd zijn kunnen alles met links bedienen. - Mensen die linkszijdig verlamd zijn kunnen alles met rechts bedienen. - Mensen met een dwarsleasie kunnen met handbediening rijden. - Mensen met problemen in hun fijne motoriek kunnen met smartsteer rijden. - Mensen met ernstige spierziekte of krachtsafname kunnen met gas/remschuif rijden. - Mensen met rotatie of gezichtsveld problemen kunnen met een volledige spiegel aanpassing rijden. - Mensen met een visuele beperking kunnen auto rijden met een BTS (bioptic telescoop system)van Koninklijke Visio. 

Verder verzorg ik de CBR rijtesten en gewenningslessen voor de rijbewijskeuring die nodig zijn om weer veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Voor alle info omtrent auto rijden met een beperking ,CBR procedure ,auto aanpassingen en/of gewenningslessen kunt u mij bereiken op: Mob. 06.50.63.64.66

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.