Rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking - Rijschool van Dort

Rijschool Van Dort is een rijschool gespecialiseerd in autorijlessen voor mensen met een fysieke of (licht) cognitieve beperking.
Wij zijn werkzaam in de examengebieden van Utrecht en Leusden.
Wij rijden met een luxe Citroën C4 Grand Picasso, uitgerust met vele verschillende aanpassingen die het mogelijk maken om met een beperking toch veilig aan het verkeer deel te nemen.

 

Instructeur

Mijn naam is Len van Dort, sinds 2013 ben ik rijinstructeur en heb mij direct gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met een fysieke of (licht) cognitieve beperking. In 2005 ben ik bij een verkeersongeval betrokken geraakt en heb daarbij mijn rechterbeen verloren; zodoende ben ik op jonge leeftijd al geïnteresseerd geraakt in verkeersveiligheid en heb het traject van opnieuw zoeken naar mogelijkheden om een ‘gewoon’ leven te leiden van dichtbij meegemaakt. Mobiel zijn is een van de belangrijkste onderdelen van zelfstandigheid en graag help ik u bij het (terug)vinden van uw mobiliteit.

Gaspedaal links van de rem

Wanneer het niet (langer) mogelijk is om met het rechterbeen gas te geven en te remmen, is er een vrij eenvoudige oplossing om het gaspedaal aan de linkerzijde van de rem te plaatsen. Hiermee is het ondanks een amputatie, halfzijdige verlamming of andere functiebeperking aan het rechterbeen, toch mogelijk om veilig op de weg te blijven!

Handbediening

Indien het gebruik van beide benen niet tot de mogelijkheden meer behoort, door bijvoorbeeld een dubbele amputatie, verlamming, polyneuropathie of andere functiebeperkingen, is het ook mogelijk om de volledige bediening van de auto naar het stuur te verplaatsen. Hierbij neemt de rechterhand het regelen van de snelheid over, de linkerhand zal gebruikt worden om te sturen.

Sturen met één hand

Met één hand richting aangeven, sturen en de ruitenwissers bedienen? Dat kan! Door het aanleren van een éénhandige-stuurmethode is het vaak niet eens noodzakelijk om een grote aanpassing aan de auto te laten doen – zo kan in onze lesauto de richtingaanwijzer aan de rechterzijde van het stuur geplaatst worden. Mocht dit niet volstaan, is er ook de mogelijkheid om een elektronische stuurknop te installeren; hierbij zijn de richtingaanwijzers, claxon, groot licht-functie en ruitenwissers zonder het stuur los te laten te gebruiken.

TELEFOONNUMMER:

+31 (0)6 11 91 56 68

EMAIL:

info@rijschoolvandort.nl

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.