Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere - VMCA

Een ongeluk, een val, een hersenbloeding of herseninfarct kunnen grote gevolgen hebben voor een persoon. Degene die u voor de gebeurtenis kende is niet meer dezelfde. Hoe gaat u daar mee om?

Wilt u graag eens met iemand praten die ook een partner of familielid heeft met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Die hetzelfde doormaakt of ervaring heeft met uw situatie? Hoe pakt u uw leven weer op? Hoe gaat u samen verder?
De consulenten van de VMCA luisteren naar uw verhalen in een persoonlijk gesprek. Ook kunt u tijdens De Gesprekstafel- de gespreksgroep NAH uw verhaal kwijt aan anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Herkenning en erkenning zijn heel belangrijk.

De VMCA is er voor vrijwilligers en mantelzorgers. De VMCA is een zelfstandige organisatie die uitgaat van kansen en mogelijkheden voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. De VMCA bevordert sociale cohesie en participatie binnen de Almeerse samenleving. Dit doen we door middel van een diversiteit aan projecten en activiteiten die zich richten op ondersteuning, versterking en stimulering. We streven ernaar een stevig fundament te bouwen voor vrijwilligers en mantelzorgers in Almere. De VMCA staat voor kwaliteit, maatwerk en betrokkenheid bij mens en samenleving.

De VMCA wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning, met een krachtig netwerk en met plezier in wat we doen. De VMCA speelt proactief in op ontwikkelingen in de samenleving en is toegankelijk voor iedereen.  

Visie
Vrijwilligerswerk draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en zingeving. We streven naar waardering, stimulering en versterking van vrijwilligerswerk als waardevolle en onmisbare bijdrage aan de Almeerse samenleving. Het is dan ook noodzakelijk om de komende jaren te blijven investeren in het werven en behouden van vrijwilligers.

We sturen aan op een goede en breed gedragen mantelzorgondersteuning in Almere. We maken ons hard voor herkenning en erkenning van mantelzorgers bij mantelzorgers zelf, bij organisaties en werkgevers. We streven naar regie op het eigen leven van de mantelzorger, zodat de verhouding tussen de draaglast en de draagkracht in balans komt en blijft. We betrekken alle betrokkenen in Almere hierbij.


 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.