Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

39 resultaten
Uitleg over de gevolgen van hersenletsel, oorzaken van hersenletsel en ziektebeelden. Uitleg van gevolgen per hersengebied. Medische encyclopedie.…
Anders verder.Een openhartige en indrukwekkende verhalenbundel.‘Anders verder.‘ is een uitgave van Support4Life en bevat de levensverhalen van elf…
In kleurrijke en grappige strips schetst Manon de Koning waar zij mee te maken krijgt als gevolg van haar hersenletsel en hoe ze daarmee om gaat. De manier waarop ze dat doet en de herkenbare situaties die ze beschrijft en tekent, kunnen een hart onder de riem zijn voor anderen in haar situatie. Dus wellicht een leestip voor als u of uw naaste niet-aangeboren hersenletsel heeft. 
Voor broers en zussen van een kind met NAH Een informatief, speels doe-boek voor broers en zussen van een kind met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Auteurs: Martine Kapitein, Rose van Thiel, Roelie Wierenga. Illustraties: Gurli Feilberg
In kleurrijke en grappige strips schetst Manon de Koning waar zij mee te maken krijgt als gevolg van haar hersenletsel en hoe ze daarmee om gaat. De manier waarop ze dat doet en de herkenbare situaties die ze beschrijft en tekent, kunnen een hart onder de riem zijn voor anderen in haar situatie. Dus wellicht een leestip voor als u of uw naaste niet-aangeboren hersenletsel heeft. 
Begeleiding gericht op de omgevingDoor een val of klap op het hoofd, zuurstofgebrek, tumor of een infectie kan ook bij kinderen hersenletsel ontstaan…
Op Pad heeft een landelijk expertiseteam kind en NAH opgericht vanwege de grote behoefte en het tekort aan deskundigheid. Het team biedt advies en begeleiding voor kinderen met NAH, waarbij vaak sprake is van verkeerde diagnoses. Ze ondersteunen ook bij nieuwe problemen in verschillende levensfases en werken samen met organisaties als Breinsupport. Voor meer informatie: Jos Berends, telefoon 06 10 90 34 49, e-mail j.berends@zozijn.nl.
De Zonnebloem vindt dat iedereen met een lichamelijke beperking eropuit moet kunnen gaan. Op zaterdag 1 juni jl. gingen we door heel Nederland op pad…
Het is 26 februari 2019, de dag dat mijn leven compleet verandert. Ik ben 41 jaar en krijg een herseninfarct, zomaar vanuit het niets.Met mijn boek ‘…
Iedereen wil graag met elkaar chatten en appen, ook mensen met afasie! Daarom hebben we Visitaal Chat gebouwd, een gratis chat-app waarmee je Visitaal-pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen.Visitaal Chat is een veilige en gemakkelijke chat- en messaging app. Cliënten kunnen hiermee zelfstandig simpele berichten met Visitaal-pictogrammen versturen. Zo blijven ze contact met hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders.Lees hier meer over de ervaringen van ouders en begeleiders.