Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA NL is er voor zorgverleners uit het werkveld CVA/NAH. De stichting heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste behandelaar te vinden. Op deze plek kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. De zorgverleners die hier zichtbaar zijn, voldoen aan kwaliteitseisen. Dit zijn eisen op het gebied van opleiding, kennis en ervaring en samenwerking. Wat deze eisen zijn, leest u hier:

De zorgverlener:

  • heeft een door de beroepsgroep erkend diploma
  • volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH  
  • is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL
  • maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH
  • neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten
  • heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten
  • heeft contact met de regionale patiëntenvereniging

Voor uitgebreide en aanvullende kwaliteitscriteria, ga naar www.kennisnetwerkcva.nl.

U kunt daar ook links naar websites per regio vinden voor zover deze beschikbaar zijn met daarin aanvullende criteria die een aantal regionale 1e lijns samenwerkingsverbanden hebben.

659 resultaten
Tijdens de dagbesteding ontwikkelen en behouden onze cliënten vaardigheden. Basis daarbij zijn hun individuele doelen. Onze trainingen en programma’s…
Bij Merem Arbeid (locatie Hilversum en Almere) kunt u terecht wanneer u een baan heeft en vastloopt door complexe lichamelijke en/of cognitieve…
Bij Merem Arbeid (locatie Hilversum en Almere) kunt u terecht wanneer u een baan heeft en vastloopt door complexe lichamelijke en/of cognitieve…
Revalidatie na een CVA in het van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft drie doelen: klachten in kaart brengen, therapie voor herstel inzetten, en compensatiestrategieën toepassen. De therapieën variëren per patiënt. Het revalidatieteam kan bestaan uit een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog, en diëtist. De revalidatiearts coördineert het proces en maakt een behandelplan. Therapieën richten zich op bewegen, dagelijkse handelingen, spraak, en psychosociale ondersteuning. 
Locatie Antonius Binnenweg van Laurens heeft verschillende soorten zorg onder één dak: revalidatie, wonen en dagbesteding voor mensen met ander Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). De buurt Antonius Binnenweg ligt in het centrum van Rotterdam. Waardoor winkels, theaters en restaurants lekker dichtbij zijn. Maar ook rust is op loopafstand te vinden, omdat onze locatie precies tussen twee parken ligt: het Wijkpark en het Museumpark. Wilt u wat vragen over onze zorg- en dienstverlening? We helpen u graag verder! U kunt contact opnemen met Laurens Entree via: 010 33 23 000 (maandag t/m vrijdag van 8 - 23 uur).
CuraMare biedt geriatrische revalidatie zorg (GRZ ) in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Onder begeleiding van deskundige…
Op onze locatie Rijckehove bevindt zich een behandelcentrum waar u kunt revalideren zonder dat u op deze locatie hoeft te wonen.…
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen die iemand tijdens zijn of haar leven oploopt.Over de aandoeningHoe ontstaat het?…
Bij een beroerte (ook wel herseninfarct of CVA genoemd) is een bloedvat in de hersenen afgesloten geraakt waardoor een deel van het hersenweefsel kan…
Licht schedelhersenletselBij licht traumatisch hoofd/hersenletsel (LTH) worden de hersenen voor korte tijd letterlijk door elkaar geschud en treedt…