Hersenstichting

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. In veel gevallen bestaat er echter nog geen behandeling die de aandoening kan stoppen of vertragen. Leren leven met de gevolgen is dan vaak de enige optie. Terwijl een hersenaandoening het leven van jou en je naasten volledig op z’n kop kan zetten. Fysiek, mentaal en sociaal.  
 
Helaas neemt die kans nog elke dag toe. Want hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden.  

Dat mogen we niet laten gebeuren. We willen dat iedereen zoveel mogelijk uit het leven kan halen. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dus werken we samen met onderzoekers, professionals, patiënten en het publiek.  

We richten ons niet op één aandoening, maar zetten breed in op baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken, financieren we innovaties en onderzoek, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda.  

Iedereen gezonde hersenen. Dat is ons doel. 

 

Aanbod van deze aanbieder

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening.
Het podcastkanaal van de Hersenstichting waarop verschillende series rondom verschillende thema's van de Hersenstichting uitgebracht worden.
De Infolijn van de Hersenstichting geeft algemene voorlichting aan individuen over het functioneren van de hersenen en (gevolgen van) hersenaandoeningen. De Infolijn is telefonisch bereikbaar via telnr. 070-2092222 (op werkdagen van 9-14 uur) of per mail: infolijn@hersenstichting.nl
Ommetje maakt van wandelen een gewoonteElke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid.
Hier vind je tips wat je kan doen bij overprikkeling en wat een ander kan doen als je overprikkelt bent. 
Hier ga je naar jouw persoonlijke prikkelplan. Op dit prikkelvriendelijke platform vind je ervaringsverhalen en oefeningen.