Coaching en re-integratie - The Class - Hersenstichting

Algemene informatie

The Class
Met The Class biedt de Hersenstichting een traject om de kansen van jongvolwassenen met (niet-aangeboren) hersenletsel op de arbeidsmarkt te vergroten. Het is een coaching- en re-integratie traject met als doel de deelnemers werkfit te maken en ze te begeleiden naar een passende, duurzame werkplek. Het programma wordt zo veel mogelijk toegesneden op de behoefte van de individuele kandidaten. Het programma bevat individuele elementen, zoals job coaching en sport coaching. Daarnaast bevat het programma ook plenaire elementen. Er zijn groepsgerichte activiteiten zoals arbeidsgerichte trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Het bijzondere aan het programma is dat het zich ook richt op lichamelijke en psychische fitheid; er is veel aandacht voor sport en gezonde leefstijl.

Aanmeldingen nieuwe Class geopend
In januari 2024 starten er twee nieuwe Classes. De inschrijving is geopend en we willen dit graag laten weten aan potentiële deelnemers. Daar hebben we uw hulp bij nodig. In deze Toolkit staan voorbeeld-posts voor social media of eventuele nieuwsbrieven. 

Potentiële deelnemers kunnen zich via onze website aanmelden voor een intakegesprek. Dit is de pagina met meer informatie (& aanmelden): www.hersenstichting.nl/theclass
Gebruik op social media graag de aangeleverde bitly link. 

Jongeren kunnen zich aanmelden voor The Class in regio West of Oost (ook als zij elders in het land wonen). 

Regio Oost: activiteiten worden vooral rond Arnhem/Nijmegen georganiseerd.
Regio West: activiteiten worden vooral rond Den Haag/Amsterdam georganiseerd.

Na het invullen van het formulier ontvangt de deelnemer een e-mail met daarin het verzoek ook nog wat aanvullende informatie aan te leveren. Nadat we alle informatie hebben ontvangen neemt de projectleider contact op. Tijdens een intakegesprek wordt gekeken of The Class een passend traject is voor de deelnemer.


Edwin en Annemarie van der Sar
The Class is oorspronkelijk opgezet door de Edwin van der Sar Foundation, die begin 2021 is gefuseerd met de Hersenstichting. Edwin en Annemarie van der Sar zijn als ambassadeurs nog steeds nauw verbonden aan The Class.

Quote Annemarie: “De eerste Class ging van start in 2015. Toen nog onder de vlag van de Edwin van der Sar Foundation. In 2021 zijn we gefuseerd met de Hersenstichting. Nu zien we het resultaat van deze fusie. Er gaan vanaf 2023 jaarlijks niet één maar twee Classes van start; één in het westen en één in het Oosten. Dat is een verdubbeling van het aantal jongeren dat we jaarlijks kunnen helpen. Twee keer zo veel jongeren die (weer) hoopvol vooruit kunnen kijken, een passende baan kunnen vinden én weer mee kunnen doen in de maatschappij.”

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.