Behandeling en begeleiding - Amstelring

 

Behandeling en begeleiding na beroerte (CVA)

Een CVA, ook wel beroerte genoemd, heeft veel gevolgen voor uw leven. U heeft misschien vragen of loopt tegen problemen aan. Die hoeft u niet alleen op te lossen. Bij Amstelring kunt u terecht voor advies, professionele zorg en behandeling.

Snel contact met een Zorgexpert: 088 - 97 20 200

Wat is CVA

Een Cerebro Vasculair Accident (CVA), ofwel een beroerte, betekent letterlijk 'een ongeluk in de vaten van de hersenen'. De lichamelijke gevolgen van een CVA zijn vaak groot: (halfzijdige) verlamming, een andere manier van lopen of moeite met spreken, vermoeidheid, geheugenproblemen of verandering van karakter en gedrag.

Professionele zorg en behandeling bij CVA

Heeft u behoefte aan zorg of behandeling bij CVA? U kunt bij Amstelring terecht voor:

Revalideren bij Amstelring

Kort na een beroerte komen u en uw familie met veel vragen te zitten: kan ik volledig herstellen? Wat is mijn toekomstperspectief? Als u niks doet, zal het herstel minder voorspoedig verlopen. Revalideren op een speciale CVA revalidatieafdeling is dan een goede optie. Onze behandel specialisten helpen u met aanleren van handelingen die niet meer lukken, zoals lopen, praten, aankleden en eten.

Amstelring heeft twee verpleeghuizen met een gespecialiseerde CVA revalidatieafdeling:

Advies en behandeling als u (weer) thuis woont

U bent na een CVA weer thuis. Soms is revalidatie dan nog nodig. U kunt dan rekenen op onze CVA-experts: specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, fysiotherapeuten, muziektherapeuten en psychologen. Deze experts helpen u graag bij uw oefeningen met bijvoorbeeld spreken, lopen of uw geheugen en het vol blijven houden van de training.

Amstelring is partner in het Beroerte Adviescentrum Amsterdam. Dit expertisecentrum biedt cliënten en diens familie ondersteuning, advies en informatie op het gebied van beroerte (CVA) of een voorbijgaande beroerte (TIA).

Afspraak bij u in de buurt

Voor een afspraak met één van onze CVA-experts neemt u contact op met een locatie bij u in de buurt. Heeft u een vraag? Neem contact op met de BehandelGroep via (020) 541 61 79 of stuur een mail.

U kunt bij Amstelring ook terecht voor:

Wonen in een verpleeghuis

Als u na een CVA niet meer thuis kunt wonen, kan verblijf in een verpleeghuis nodig zijn. De verpleeghuizen van Amstelring zijn dan een uitstekende keuze. In alle verpleeghuizen van Amstelring is kennis beschikbaar over behandeling bij CVA. Er is hiervoor nauw contact met de CVA-experts van Amstelring.

Bekijk alle verpleeghuizen van Amstelring

Meer weten over behandeling bij CVA?

Een goede behandeling bij CVA heeft een positief effect op uw klachten. Als u niks doet, zal het herstel minder voorspoedig verlopen. Daarom is het advies: trainen, oefenen, herhalen en vol blijven houden. De behandelaren van Amstelring helpen u hierbij.

Neem voor een afspraak direct contact op met de locatie bij u in de buurt. Of stel uw vraag aan de BehandelGroep via (020) 541 61 79, of stuur een mail.

 Diëtist bij CVA

 Ergotherapie bij CVA

 Fysiotherapie bij CVA

 Logopedie bij CVA

 Muziektherapie bij CVA

 Psycholoog bij CVA

 Specialist ouderengeneeskunde bij CVA

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.