Behandeling - Martini Ziekenhuis

Als u een beroerte (CVA) krijgt, is dat een heftige gebeurtenis. Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten in de hersenen. U krijgt een herseninfarct of hersenbloeding. Hoe eerder u dan de juiste zorg krijgt, hoe kleiner de hersenschade is. Ons expertiseteam staat dan ook dag en nacht voor u klaar.

Beroertezorg in het Martini Ziekenhuis

Op de afdeling Neurologie bieden we specialistische zorg bij een beroerte. Door ons Zorgpad Beroerte ziet het expertiseteam snel wat er aan de hand is. Na binnenkomst in ons ziekenhuis start vaak al na 25 minuten de eerste behandeling. De eerste 24 tot 48 uur blijft u op onze speciale stroke unit. Zo kunnen we u verder onderzoeken en goed in de gaten houden.

TIA-dagbehandeling

U heeft pas klachten gehad die kunnen wijzen op een lichte beroerte of een TIA. Bij een TIA raakt een bloedvat in uw hersenen tijdelijk verstopt. Samen met uw huisarts heeft u besloten om de oorzaak hiervan te onderzoeken. In het Martini Ziekenhuis worden de verschillende onderzoeken hiervoor op dezelfde dag gepland. Zo hoeft u maar 1 keer naar het ziekenhuis te komen. Aan het eind van de dag hoort u de uitslag. Het is prettig om op de dag van het onderzoek iemand mee te nemen.

Hersentumor

Bij het onderzoek en de behandeling van hersentumoren zijn verschillende specialismen betrokken. Om deze samenwerking goed te laten verlopen, zijn de stappen in het diagnose- en behandeltraject zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Wij noemen dit het ‘zorgpad hersentumor’.

Het zorgpad houdt het volgende in:

  • Meerdere afspraken worden indien mogelijk op 1 dag gepland; we proberen de afspraken zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.
  • Voor onderzoek en behandeling is een multidisciplinair behandelteam samengesteld. Het team bestaat uit een neuroloog, neurochirurg, radioloog, patholoog, radiotherapeut en een neuro-oncologieverpleegkundige. Zij werken gedurende uw zorgpad intensief samen.
  • De neuro-oncologieverpleegkundige is uw aanspreekpunt en geeft u informatie over uw zorgpad. U weet altijd vooraf wat er gebeurt tijdens het onderzoek en de behandeling.
  • U krijgt een Patiënten Informatie Dossier (PID), waarin alle informatie nog eens uitgebreid beschreven staat. U kunt in deze informatiemap ook uw afspraken in het ziekenhuis, uw aantekeningen of vragen opschrijven.

Overige

Er is ook behandeling voor traumatisch hersenletsel.

Contact

Telefoonnummer:
(050) 524 5245

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.