Fysiotherapie - Fysio043 - Pottenberg

NEUROREVALIDATIE

Voor veel mensen staat hun wereld op instorten zodra ze horen dat ze een neurologische (ongeneeslijke) aandoening hebben, zoals bijvoorbeeld parkinson, dementie of MS. Ook mensen die een hersenbloeding of een herseninfarct hebben gehad, maken deze fase mee.(raar, weet niet of ik dit stuk zo zou laten.. je moet meestal de diagnose eerst verwerken. gezien je nooit meer de oude wordt , het is een levensgebeurtenis) ) Gelukkig kunnen wij u helpen te werken aan uw revalidatie zodat u (weer) zo goed mogelijk zelfstandig kunt functioneren ondanks uw aandoening. Fysio043 is aangesloten bij CVA netwerk Maastricht heuvelland, ParkinsonNet en het landelijke CVA netwerk.

WAT WORDT ER BEDOELD MET NEUROREVALIDATIE?

Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), door bijvoorbeeld een beroerte of hersenbeschadiging. Het doel is om mensen met hersenletsel zo goed en zelfstandig mogelijk in hun eigen omgeving en de maatschappij te laten functioneren.

WAT WORDT ER BEHANDELD MET NEUROREVALIDATIE?

Niet aangeboren hersenletsel kan het dagelijkse leven van u en uw partner ernstig beïnvloeden. De gevolgen zijn heel divers. Deze klachten kunnen onder andere invloed hebben op: de manier waarop en hoe u beweegt; geheugen en concentratie; gedrag; stemming; taal. Daarnaast kunnen er gedragsveranderingen optreden zodat u mogelijk sneller geïrriteerd bent en minder energie( chronische vermoeidheid) hebt. Ook kunnen er direct zichtbare gevolgen zijn, zoals een verlamming of spasticiteit.

NEUROREVALIDATIE BIJ FYSIO043 IN MAASTRICHT

Esther Bongers, Eva Bernges en Jeroen Schreurs zijn geschoold in neurorevalidatie. De huidige neurorevalidatie heeft de laatste jaren een enorme verandering doorgemaakt. Vroeger was de therapie altijd gericht op het proberen aan te leren van ‘normale bewegingspatronen’, oftewel patronen die mensen zonder een neurologische aandoening hebben. Dit is eigenlijk een onmogelijk streven, omdat er een beschadiging is in de hersenen. waardoor functies door andere plekken in de hersenen zo goed mogelijk overgenomen dienen te worden.

De neurorevalidatie therapie is voornamelijk gericht op zelfstandig functioneren. Functioneren in het dagelijks leven is toch feitelijk het belangrijkste doel dat we kunnen hebben. Veiligheid staat hierbij voorop; u moet zich altijd veilig kunnen voelen in uw eigen situatie. Hierdoor is het mogelijk dat er niet alleen behandelingen en gesprekken met u plaatsvinden, maar ook met uw partner om uw ziektebeeld beter te helpen / bregeleiden en te begrijpen.

VERGOEDING EN VERWIJZING NEUROREVALIDATIE

De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten.

Voor neurorevalidatie is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

 

Contactgegevens:

T 043 - 347 78 77
info@fysio043.nl

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.