Fysiotherapie - Martine Mulder Fysiotherapie Manuele Therapie

Onze specialisatie neurologie is een behandelwijze voor mensen met problemen t.g.v. een niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Oorzaken van een NAH kunnen zijn:
* beroerte
* Parkinson
* MS
* ALS
* tumoren
* ongevallen
* Guillain-Barré

De gevolgen van een NAH kunnen sterk uiteenlopen maar zijn over het algemeen ingrijpend voor de patiënt en zijn/haar directe omgeving. Door een beschadiging van het centrale zenuwstelsel kunnen problemen ontstaan als:
– bewegingsstoornissen, coördinatiestoornissen, verlammingen; waarnemingsstoornissen,
– persoonlijkheidsverandering, emotionele instabiliteit, gedragsveranderingen, prikkelbaarheid,
– depressiviteit, geen of beperkt besef van wat er aan de hand is (geen "ziekte-inzicht");
– psychotische of angststoornissen.

Intake:
Aan de hand van een uitgebreid onderzoek worden de mogelijkheden en beperkingen van de patiënt in kaart gebracht. Vervolgens wordt samen met de patiënt en zijn/haar familie een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is individueel en sluit aan bij de hulpvraag van de patiënt.

Behandeling:
Doel van de behandeling is het optimaliseren van het totale functioneren binnen de activiteiten van het dagelijks leven. Het opstellen van het behandelplan en het doorvoeren van de behandeling is een interactief proces waar de patiënt en zijn/haar familie nauw bij betrokken worden.
In de behandelingen gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen voor problemen bij het uitvoeren van:
* activiteiten zoals, uit bed komen, opstaan/gaan zitten, lopen, fietsen, lichamelijke verzorging, etc.
* het participeren in een sociaal/maatschappelijke omgeving (b.v. hobby's of beroep)
Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende, binnen de neurorevalidatie erkende behandelmethoden. Deze behandelmethoden zijn de laatste jaren sterk in ontwikkeling en worden door ons nauwlettend gevolgd.
De hulpvraag van de patiënt bepaalt de aard en locatie van de therapie. Wanneer de problemen zich hoofdzakelijk in de thuissituatie voordoen, kan in overleg met de patiënt de therapie thuis plaatsvinden.

Interdisciplinaire samenwerking
Zoals hierboven al beschreven zijn de gevolgen van hersenletsel ingrijpend en zeer uiteenlopend van aard. In veel gevallen zijn ze zo uiteenlopend dat meerdere disciplines nodig zijn om de patiënt adequaat te kunnen behandelen. Na opname in het ziekenhuis of revalidatiecentrum is het heel gebruikelijk dat een compleet team van behandelaars om de patiënt heen gebouwd wordt, die nauw met elkaar samenwerkt om een zo hoog mogelijk rendement uit de behandeling te halen.
Ook na thuiskomst is het van belang dat deze samenwerking tussen de verschillende behandelaars plaatsvindt. Therapievormen en behandeldoelen moeten goed op elkaar afgestemd worden zodat we elkaar ondersteunen en niet dingen vergeten of dubbel doen.
Tijdens de behandelperiode zullen wij, met uw goedkeuring, regelmatig contact zoeken met medebehandelaars als: verwijzend arts, ergotherapie, logopedie, thuiszorg ,om de therapie zo goed mogelijk af te kunnen stemmen.

Adviezen:
Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook het leven van de naaste familie verandert op slag. De problemen die ontstaan zijn nieuw en vragen om een duurzame oplossing.
Het adviseren en coachen van de mantelzorg, hulp bij de aanvraag van hulpmiddelen etc. is een onderdeel van de behandeling.

Voor patiënten na een beroerte of herseninfarct die bij Fysiotherapie Martine Mulder behandeld worden, houden wij de richtlijnen aan zoals opgesteld zijn door de Nederlandse Hartstichting en het Genootschap voor Fysiotherapie.

CONTACT

0297-530292
info@martinemulder.nl

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.