Hersenletselteam Zeeland en Kinderhersenletselteam Zeeuwse Zorgschakels

Zeeuwse Zorgschakels, Schakelen is ons vak

Het netwerk Hersenletsel Zeeland

Het netwerk Hersenletsel Zeeland wordt gefaciliteerd en gecoördineerd door Zeeuwse Zorgschakels. We stimuleren samenwerking en kennisontwikkeling tussen, door en met Zeeuwse experts en zorgaanbieders. De klantreis van mensen met hersenletsel en hun naasten staat daarbij centraal. Dat doen we op verschillende manieren:

We bieden toegang tot hulp en gespecialiseerde kennis via deelname in het landelijke loket van Breinlijn.

Heeft u vragen over hersenletsel, dan kunt u contact opnemen met het gratis loket Breinlijn: www.breinlijn.nl of 085 225 02 44

Hersenletselteam

Het netwerk hersenletsel Zeeland beschikt over een gespecialiseerd Hersenletselteam dat bestaat uit professionals uit diverse Zeeuwse organisaties. In het team doen o.a. mee een neuroloog, een neuropsycholoog, verpleeghuisarts, psychiater, orthopedagoog en een maatschappelijk werkende.

Het Hersenletselteam bespreekt 4 keer per jaar casuïstiek die binnen is gekomen bij Breinlijn, waarbij een advies van het hele team noodzakelijk is.
Zo wordt kennis gedeeld en kijken professionals samen naar de beste oplossing voor elk mens. 

Kinderhersenletselteam

Heeft u specifieke of complexe vragen over kinderen, dan is het mogelijk om het kinderhersenletselteam bijeen te roepen. Dit is mogelijk via de coördinator hersenletsel of u kunt contact opnemen met Breinlijn.

Expertgroep Netwerk Hersenletsel

Elk netwerk bij Zeeuwse Zorgschakels heeft zijn eigen expertgroep, zo ook het netwerk Hersenletsel. In deze expertgroep zitten experts van het Zeeuwse netwerk, zij komen samen  om kennis te delen, nieuwe ontwikkelingen te bespreken en knelpunten te bespreken. 

Het netwerk Hersenletsel is onderdeel van Zeeuwse Zorgschakels.