Hersenz - SGL Limburg

Hoe werkt de behandeling Hersenz?

Het behandelprogramma Hersenz is speciaal ontwikkeld voor mensen met hersenletsel. Het leert u en uw naasten omgaan met hersenletsel. Samen werkt u aan uw zelfstandigheid, vertrouwen in uzelf en meedoen in de maatschappij.

Behandelprogramma Hersenz

Het behandelprogramma Hersenz richt zich op de fase na een ziekenhuisopname en/of revalidatie. Dan bent u weer thuis en zijn de gevolgen van hersenletsel vaak pas echt merkbaar. U bent bijvoorbeeld vergeetachtig, verliest snel uw concentratie of hebt moeite met organiseren. Maar ook dan valt er nog veel te bereiken! Het programma Hersenz ondersteunt daarbij. 

We bieden een speciaal programma aan voor jongvolwassenen, gericht op hun vragen en leefwereld. Lees hier alle informatie.

Bouwstenen Hersenz

De behandeling van Hersenz richt zich op gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak problemen ervaren. Dit zijn de bouwstenen (modules):

  • Emoties en gedrag
  • Beweging
  • Energie
  • Communicatie
  • Denken en doen
  • Thuis
  • Mindfulness

Modules in een groep en bij u thuis

Deze modules doorloopt u in een groep. Daarnaast komt er altijd een behandelaar bij u thuis om ervoor te zorgen dat u het geleerde zo goed mogelijk kunt toepassen in uw eigen leven. Er zijn ook modules speciaal voor jongeren (18 tot ongeveer 30 jaar) en voor de partners van de deelnemers. Alle modules worden begeleid door ervaren specialisten en behandelaren.

Programma op maat

Tijdens de intakeprocedure bespreken we waar u behoefte aan heeft en aan welke doelen u wilt werken. Samen met u bepalen we welke modules voor u geschikt zijn. Zo creĆ«ert u een programma op maat. Er zijn bepaalde criteria om aan Hersenz te kunnen deelnemen. Onze zorgbemiddelaars kunnen u hier meer over vertellen.

Hersenz is een samenwerking van dertien zorgorganisaties in Nederland. De behandeling wordt gegeven op meer dan vijftig behandellocaties. Op de website van Hersenz kunt u kijken welke locatie voor u goed te bereiken is. 

De website van Hersenz biedt ook veel informatie en achtergrond over oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.