Koor voor mensen met NAH - Zeg het met zang

Zeg het met zang is een koor speciaal voor mensen met een beperking in de communicatie als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel of een neurologische aandoening.

Er zijn mensen die na een beroerte of ander niet aangeboren hersenletsel beperkingen ervaren in het spreken. Ook na een periode van revalidatie kan dit zo blijven. Mensen met afasie, spraakapraxie of dysartrie kunnen blijvend moeite hebben met spreken. Wel blijkt vaak dat mensen met afasie of een andere communicatieve beperking beter communiceren door te zingen! Bovendien levert zingen in een koor plezier op en ontmoeting met nieuwe mensen. 

Het koor is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die zelf een communicatieve beperking ervaren. Maar ook familieleden of bekenden zijn van harte welkom om mee te zingen (gratis voor naasten). Je hoeft geen cliënt van IJsselheem te zijn om mee te kunnen doen. Het koor, onder leiding van zangdocent Suze Cramer en begeleid door René Lorist op piano of gitaar, wordt ondersteund door Saskia Noordzij, logopedist van IJsselheem. Het repertoire zal passend zijn en wordt in overleg met de koorleden gekozen. Gedacht wordt aan liedjes in allerlei stijlen en uit diverse genres.

Het koor repeteert wekelijks in Quintus. Het gebouw is goed toegankelijk (rolstoelingang aan de zijkant van het gebouw). Na afloop is er gelegenheid om in de foyer van Quintus iets te drinken en na te praten. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Goed om te weten

  • ‘Zeg het met zang’ richt zich op mensen die een beperking in het spreken ervaren. Voor mensen met een cognitieve beperking zoals dementie, is het Participatiekoor Kampen opgericht.
  • Quintus heeft een AGB-code. Hierdoor is het mogelijk om – wanneer je een PGB (WLZ) hebt – een zorgovereenkomst met Quintus aan te gaan. De activiteiten zijn bedoeld voor thuiswonenden die langdurige zorg nodig hebben.
  • Je kunt op elk moment opzeggen (één maand opzegtermijn).
  • Voor de betaling wordt een factuur toegestuurd.
  • Twijfel je nog? Meld je aan voor een gratis proefles!

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.