Neurologie verpleegkundigen - Icare

Wanneer u hersenletsel heeft opgelopen of u heeft een andere (chronische) neurologische aandoening, roept dit wellicht veel vragen en zorgen bij u op. Of bij de mensen in uw omgeving. Misschien heeft u door uw hersenletsel problemen met uw concentratie en geheugen. Het kan ook zijn dat uw gedrag verandert. Of u ervaart diverse (fysieke) klachten als gevolg van uw hersenletsel. Het hebben van hersenletsel heeft veel impact, voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Vaak kost het veel energie om het dagelijks leven weer op te pakken en in te vullen. Gespecialiseerde verpleegkundigen van Icare kunnen u daarbij helpen.

Wat doet de gespecialiseerde verpleegkundige neurologie voor u?

De gespecialiseerde verpleegkundige neurologie van Icare begeleiden onder andere mensen die hersenletsel hebben opgelopen. U kunt hierbij onder andere denken aan een CVA (hersenberoerte of bloeding), Parkinson, MS (multiple sclerose) of NAH (niet aangeboren hersenletsel)

De gespecialiseerde verpleegkundige neurologie komt bij u thuis, of op een andere locatie, om te bespreken waar u tegenaan loopt. Daarbij sluit ze aan bij wat u nodig heeft. Ze inventariseert met u de klachten die u ervaart en geeft informatie over de aandoening.
Tevens adviseert ze u hoe u daarmee, en de gevolgen daarvan, kunt omgaan. Wat is voor u nog wel haalbaar? Hoe gaat u bijvoorbeeld om met vermoeidheid, pijn, incontinentie, veranderend gedrag en de verwerking van wat u is overkomen?  De gespecialiseerd verpleegkundigen van Icare werken nauw samen met andere zorgverleners van het CVA behandelteam en het netwerk in regio Veluwe Zuid. Door deze samenwerking is de verpleegkundige in staat u en uw partner zo goed mogelijk te begeleiden bij de terugkeer in uw dagelijks leven en u zo nodig door te verwijzen naar andere professionals.

Vergoeding en afspraak maken

De afspraken met de gespecialiseerde verpleegkundigen vallen onder de basisverzekering. Icare heeft met elke zorgverzekering een contract afgesloten. Hierdoor worden alle kosten vergoedt.

Wenst u een afspraak met één van onze gespecialiseerde verpleegkundigen neurologie? Neem dan vrijblijvend contact op via cvazorgketen@icare.nl of bel naar 0522-277020 (bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 14:00)

 

Werkgebied Icare Veluwe Zuid