Revalidatie en herstel - De Parkgraaf - AxionContinu

Grenzend aan het mooie park Transwijk in Utrecht ligt De Parkgraaf, een centrum voor revalidatie en herstel. In dit moderne en sfeervolle centrum ontvangt u de beste zorg en therapie en kunt u optimaal herstellen.
 
De Parkgraaf biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die herstelt of revalideert na een operatie, ziekte of ongeval. Het centrum is gespecialiseerd in longrevalidatie, revalidatie na hartfalen en een hersenbloeding of beroerte (CVA), maar ook mensen die herstellen van bijvoorbeeld kanker of een heupoperatie kunnen in De Parkgraaf terecht.
 
In De Parkgraaf gaan herstel en comfort hand in hand. Ons professioneel therapie- en zorgteam begeleidt u dagelijks in uw revalidatie. De comfortabele gastenkamers, het grand café Het Atrium, een prachtige binnentuin en de vele extra faciliteiten maken van uw verblijf een aangename ervaring en dragen zo ook bij aan uw herstel.

Therapie en zorg
De Parkgraaf beschikt over een groot aantal deskundige behandelaars, allen gespecialiseerd in revalidatie. Zo staan artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, psychologen, creatieve therapeuten en activiteiten therapeuten voor u klaar. Afhankelijk van uw therapieprogramma wordt gekeken welke behandelaars u gaan begeleiden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de specialist die u behandeld heeft.
 
Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.
 
De Parkgraaf werkt nauw samen met alle ziekenhuizen in Utrecht en omgeving. Ook met het revalidatiecentrum De Hoogstraat bestaan intensieve contacten.
 
Onder het motto ‘alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om zo veel als mogelijk is uw zelfstandigheid stap voor stap terug te winnen. En met behulp van de deskundige begeleiding van het zorg- en behandelteam komt u verder dan u denkt.

Smakelijk eten
In De Parkgraaf bent u van harte welkom in ons gezellige en sfeervol ingerichte grand café Het Atrium. Hier kunt u genieten van onze smakelijk en gevarieerde dagmenu’s. Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen.
Heeft u zin in een vers kopje koffie, een gezellige high tea of een goed glas wijn bij het eten? Het kan in Het Atrium allemaal. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom. Schuif gezellig aan en laat u verrassen!
 
Daarnaast is het mogelijk om uw maaltijd op uw eigen kamer te gebruiken. Echter, het gebruiken van de maaltijden in de Bistro of in het Atrium kan een belangrijk onderdeel van uw revalidatieprogramma zijn. Indien u toch liever in uw eigen kamer eet, zullen wij de mogelijkheden met u bespreken.