Wonen met zorg - de Archipel - InteraktContour

Als je hersenletsel hebt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt bij bepaalde dingen. Overzicht houden over het huishouden is lastig of het aan- en uitkleden lukt je niet alleen. Jij en de mensen om je heen denken na over een belangrijke vraag: hoe kun jij het beste wonen? InteraktContour biedt verschillende mogelijkheden. Wat het beste bij je past en waar je ook voor kiest: medewerkers van InteraktContour helpen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wat is er mogelijk?

Klik hier voor alle mogelijkheden: Wonen met hersenletsel - 24-uurszorg

Bekijk ons actuele aanbod in de provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht hier: Direct beschikbaar 

  • Wonen op een woonlocatie
  • Wonen met een Volledig Pakket Thuis (VPT)
  • Zelfstandig wonen in de buurt van een woonlocatie
  • Logeren

Begeleid wonen met je eigen appartement

Wanneer je niet volledig zelfstandig kan wonen, biedt begeleid wonen in Almere een uitkomst. Hier woon je zelfstandig in een appartement van InteraktContour. Zelfstandig, maar met 24-uurs zorg tot je beschikking.

Woonlocatie de Archipel ligt in de Literatuurwijk, in het gezondheidscentrum. InteraktContour huurt hier acht appartementen van de Zorggroep Almere. Elk appartement heeft een eigen voordeur en hal, een ruime woonkamer met open keuken, een (deels afgescheiden) slaapkamer en een bergruimte. De appartementen van InteraktContour liggen enigszins verspreid op de tweede verdieping. Eén appartement is ingericht als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.

Werken aan doelen met een plan op maat

InteraktContour is er voor mensen die de gevolgen van hersenletsel ervaren. Dagelijkse taken gaat niet meer als vroeger. Dit belemmert je of zorgt voor minder overzicht. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden. Aan- en uitkleden gaat niet meer gemakkelijk. De dagelijkse omstandigheden is voor iedereen anders.

En omdat het voor iedereen anders is, werkt InteraktContour eerst aan een persoonlijk plan op maat. Wat heb je nodig, waar loop je tegen aan en wat gaat er goed? Samen bekijken we de mogelijkheden en ontwikkelen we een trajectplan. Zo maken we stappen in het leven met hersenletsel.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.