Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

83 resultaten
Hersenstichting - Hersenstichting
Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een…
Uitleg over de gevolgen van hersenletsel, oorzaken van hersenletsel en ziektebeelden. Uitleg van gevolgen per hersengebied. Medische encyclopedie.…
Jill Bolte Taylor kreeg een onderzoeksmogelijkheid die maar weinig hersenwetenschappers zich zouden wensen: ze kreeg een zware beroerte en zag hoe haar hersenfuncties – beweging, spraak, zelfbewustzijn – één voor één stopten. Een verbazingwekkend verhaal.
Anders verder.Een openhartige en indrukwekkende verhalenbundel.‘Anders verder.‘ is een uitgave van Support4Life en bevat de levensverhalen van elf…
  Bram valt van de schommel en is vijftien minuten buiten bewustzijn. Na een opname in het ziekenhuis keurt een arts hem medisch goed. Zes jaar…
De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid…
Vind je het moeilijk om je energie goed over de dag te verdelen? Dan is de activiteitenweger misschien een goed hulpmiddel. Het is een methode…
Over Connect Me NowConnect Me Now is hét platform voor jonge mensen (18-35 jaar) met NAH én hun naasten. Je hebt behoefte aan verbinding met…
"Een Hersenletsel krijg je niet alleen" is de slogan. Daar ben ik van overtuigd. Ik geef begeleiding en behandeling aan mensen met een…
Bij Concussion Recovery begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij het herstellen van een hersenschudding. Daarom hebben we een online cursus ontwikkeld die speciaal is ontworpen om mensen die een hersenschudding hebben gehad, te ondersteunen op hun weg naar herstel.Naast educatieve content bieden we ook toegang tot een ondersteunende gemeenschap van medecursisten.