Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

440 resultaten
De brochure Veilig op weg met hersenletsel geeft inzicht in autorijden na hersenletsel zoals beroerte of TIA. Het biedt praktische tips en uitleg over regels, artsadviezen en rijverboden. Lees of bestel de brochure via hersenletsel.nl/verkeer.
Sanare, zorgverlener van Vivere, biedt begeleiding in elke levensfase aan jongeren, volwassenen en senioren met lichamelijke beperkingen, zoals Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ze bieden vormen van wonen, logeren, ambulante begeleiding en dagbesteding.
Cultuur verbindt en vergroot veerkracht, welzijn en zingeving. Maar hoe toegankelijk en inclusief is de Nederlandse cultuursector?Veelal onzichtbare…
medisch sporten onder deskundige begeleiding tijdens of na ziekte of een ingreep blijven bewegen Sportstad biedt verschillende vormen van…
In het kort Op de Achisomoglaan 55 vind je een zwembad, een grote en een kleine gymzaal en de vakgroep bewegingsagogie. Zowel cliënten van…
Een afasiekoor is een koor voor mensen met afasie. Een afasiekoor is een koor voor mensen met spraakapraxie. Het afasiekoor helpt u: - woorden beter…
Revalidatie in Antonia De revalidatieafdelingen zijn ingedeeld in een CVA-unit (neurologische revalidatie) en een unit orthopedische aandoeningen.…
Vrije tijd Esdégé-Reigersdaal - Esdégé Reigersdaal
Iedereen heeft vrije tijd. Dan hoef je niet naar school of werk en kun je doen waar je zin in hebt. Wil je naar een club of activiteit voor mensen…
Els Pereboom  Els.Pereboom@kwadrantgroep.nlGemma van der Meulen Gemma.van.der.meulen@kwadrantgroep.nl Werkgebied: Gemeente Heerenveen
Dans op Recept biedt danslessen voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel die door middel van lichamelijke beweging willen ontspannen, samen…