Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

78 resultaten
Hersenstichting - Hersenstichting
Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, parkinson, een…
Kind en NAH - Esdégé-Reigersdaal - Esdégé Reigersdaal
Kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) worden zoveel mogelijk thuis opgevoed. Dat is de visie van Esdégé-Reigersdaal. Maar dat brengt uitdagingen met zich mee. Zorgen voor een kind dat opeens een andere of zelfs onzekere toekomst heeft, kan veel impact hebben op ouders/verzorgers en andere gezinsleden. Vanaf december 2022 worden gezinnen met kinderen met NAH ambulant (aan huis) ondersteund. Voor deze ondersteuning zijn we aangesloten bij het landelijke netwerk Kind & NAH. 
Aangepast gamen - Klimmendaal - Klimmendaal Revalidatiecentrum
Het Tech Advies Team bij Klimmendaal adviseert over technologische hulpmiddelen zoals spraakcomputers en elektrische rolstoelen. Kinderfysiotherapeut Ties Klok verdiept zich in aangepast gamen, belangrijk voor vrijetijdsbesteding bij kinderen en volwassenen met motorische beperkingen. Innovaties zoals de Xbox Adaptive Controller en Freedom Wing maken gamen mogelijk voor deze doelgroep. Voor vragen: techadviesteam@klimmendaal.nl.
De adviseurs van het Sportloket West-Brabant hebben speciaal voor jou in kaart gebracht waar en wat voor sporten er allemaal zijn. Bovendien hebben…
  Bram valt van de schommel en is vijftien minuten buiten bewustzijn. Na een opname in het ziekenhuis keurt een arts hem medisch goed. Zes jaar…
Er wordt in Zwembad Son gezwommen met een ‘prikkelarm’ zwemuurtje. Dit kleine uurtje is speciaal bedoeld voor kinderen en jongeren die het prettig…
De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid…
"Een Hersenletsel krijg je niet alleen" is de slogan. Daar ben ik van overtuigd. Ik geef begeleiding en behandeling aan mensen met een…
Begeleiding gericht op de omgevingDoor een val of klap op het hoofd, zuurstofgebrek, tumor of een infectie kan ook bij kinderen hersenletsel ontstaan…
Op Pad heeft een landelijk expertiseteam kind en NAH opgericht vanwege de grote behoefte en het tekort aan deskundigheid. Het team biedt advies en begeleiding voor kinderen met NAH, waarbij vaak sprake is van verkeerde diagnoses. Ze ondersteunen ook bij nieuwe problemen in verschillende levensfases en werken samen met organisaties als Breinsupport. Voor meer informatie: Jos Berends, telefoon 06 10 90 34 49, e-mail j.berends@zozijn.nl.