Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

1037 resultaten
Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste behandelaar te vinden. Kennisnetwerk CVA Nederland helpt u zorgverleners in uw regio te vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH.  
Revalidatie bij hersenbeschadiging Bij Merem Medische Revalidatie worden jongeren en volwassenen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen…
Revalidatie bij hersenbeschadigingBij Merem Medische Revalidatie worden jongeren en volwassenen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen…
Revalidatie bij hersenbeschadiging Bij Merem Medische Revalidatie worden jongeren en volwassenen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen…
Laverhof biedt 'verzorgd wonen' aan voor mensen die zelfstandig willen wonen in een beschermde omgeving. U huurt een appartement of studio en ontvangt persoonlijke zorg van Laverhof Ondersteuning Thuis. Daarnaast kunt u diverse diensten afnemen, zoals dagelijkse warme maaltijden en personenalarmering. Ook kunt u gebruikmaken van therapieën zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en dieetadvisering. Voor sociale activiteiten kunt u deelnemen aan het verenigingsleven binnen Laverhof.
In Annahof in Wijbosch, gelegen naast St. Barbara, kunnen cliënten die tijdelijk door beperkingen niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, revalideren. Dit kan zijn na een ziekte, bijvoorbeeld een herseninfarct (CVA), of na een operatie.
Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther, is een dubbellocatie voor wonen met zorg en behandeling. In Cunera | De Bongerd wonen cliënten met lichamelijke aandoeningen of beperkingen en cliënten met dementie.
In het Mgr. Bekkershuis dat centraal gelegen is in Schijndel, wonen cliënten met een fysieke beperking en verzorgingshuisbewoners. Ook kunnen cliënten er de gespecialiseerde dagbesteding bezoeken. Op de begane grond naast de ingang bevinden zich de behandelruimtes van de fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek.
Revalidatie Den Haag - Basalt - Revalidatie Basalt
Basalt Revalidatie is een van de grootste revalidatiecentra in Nederland en heeft meerdere vestigingen in Den Haag, Delft, Gouda, Alphen…
In het Bravis worden mensen met NAH (zoals CVA, MS, parkinson en contusio cerebri) behandeld door een gespecialiseerd multi-disciplinair…

Wegwijzer Hersenletsel kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.