Kennisnetwerk CVA Nederland

Het Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) is er voor zorgverleners uit het CVA/NAH werkveld. Het KNCN heeft als missie het verbeteren van de afstemming, samenwerking én inhoud van de zorg in de regionale CVA/NAH zorgnetwerken.

Waar kunt u terecht voor zorg?

Er zijn in Nederland veel zorgverleners die u kunnen helpen. Het kan lastig zijn om in uw regio de juiste zorgverlener te vinden. Op dit deel van de Wegwijzer Hersenletsel kunt u zorgverleners in uw regio vinden die kennis en ervaring hebben met de behandeling van klachten na een CVA/NAH. Deze zorgverleners zijn werkzaam in de eerstelijnszorg en voldoen aan kwaliteitscriteria op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, opleiding of kennis en ervaring.

De zorgverlener:
•    heeft een door de beroepsgroep erkend diploma;
•    volgt jaarlijks na- en bijscholing op het gebied van CVA/NAH;
•    is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici, BIG of KRF NL;
•    maakt onderdeel uit van een regionaal netwerk CVA/NAH;
•    neemt deel aan regionale netwerkactiviteiten;
•    heeft ervaring met mensen met CVA/NAH gerelateerde klachten;
•    heeft contact met de regionale patiëntenvereniging.

Voor uitgebreidere kwaliteitscriteria, zie kennisnetwerkcva.nl/project/cva-nah-overzicht-voor-zorgverleners.


Bovendien zijn de eerstelijns zorgverleners, welke te vinden zijn op dit deel van de website, ook aangesloten bij één van de volgende 25 eerstelijns netwerken. Deze netwerken hanteren in sommige gevallen aanvullende inhoudelijke kwaliteitscriteria op het gebied van bijvoorbeeld samenwerking, opleiding en kennis en ervaring. Deze kwaliteitscriteria zijn terug te vinden via de volgende pagina.

163 resultaten
Project Overprikkeling is er voor een ieder met overgevoeligheid voor sensorische/zintuiglijke prikkels na niet-aangeboren hersenletsel. Dit is…
Uitleg over de gevolgen van hersenletsel, oorzaken van hersenletsel en ziektebeelden. Uitleg van gevolgen per hersengebied. Medische encyclopedie.…
Jill Bolte Taylor kreeg een onderzoeksmogelijkheid die maar weinig hersenwetenschappers zich zouden wensen: ze kreeg een zware beroerte en zag hoe haar hersenfuncties – beweging, spraak, zelfbewustzijn – één voor één stopten. Een verbazingwekkend verhaal.
In het boek PDR....Levenslang Afasie beschrijft Maurits Ohler het leven van zijn echtgenote Paula de De Rijck die op 38-jarige leeftijd een herseninfarct kreeg en ernstige afasie. Over hun wonderbaarlijke leven vol met onoplosbare problemen. 
Kijktip! Documentaire Frans Bromet over zijn revalidatie na een hersenbloedingNa een hersenbloeding in 2023 kwam documentairemaker Frans Bromet bij…
Anders verder.Een openhartige en indrukwekkende verhalenbundel.‘Anders verder.‘ is een uitgave van Support4Life en bevat de levensverhalen van elf…
Het “Luister Magazine” van Lieky Van der Velden.“Luister Magazine” Voor mensen met  N.A.H. Audio- berichten met informatie voor mensen met een…
Zes jaar geleden kwam Christiane zwaar ten val in Portugal. Ze liep hersenletsel op en lag maandenlang in coma. Artsen en familie zetten alles op…
In deze special geven we uitleg over overprikkeling: wat is het, hoe ervaart iemand het zelf, wat kun je er wel of niet tegen doen? Ook bruikbaar om…
Leren praten over je hersenletsel; Dat is waar deelnemers van de module 'Mijn Ervaringsverhaal NAH' in het kort mee aan de slag gaan. Tijdens dit…